Осмели се да надскочиш себе си

Защо трансформацията на духа катализира външната трансформация: приключението на Софи и SPIRIT Fine Paints

spirit-transformation

Замисляли ли сте се някога за онези моменти преди големите моменти? Помните ли ги?

Сякаш имаме склонността да помним онези животопроменящи минути, в които например разбираме, че ще ставаме родители, научаваме, че сме приети в мечтания университет, човекът на живота ни ни заговаря  за пръв път....

Но колко от нас помнят моментите преди големите моменти?

spirit-transformation

Онзи момент, след който целият ти свят ще бъде различен...

Къде бяхте, когато звънна телефонът и брат ви каза, че е станал баща за пръв път? Какво обядвахте преди 5 години и 4 месеца, точно преди от съседната маса да се усмихне жената, която днес е майка на децата ви? Кой беше последният мейл, на който отговорихте, преди да вземете решението да напуснете корпоративната си кариера и да се посветите на това да бъдете себе си и да се отдадете на призванието си?

spirit-transformation

Преди и след

Ако се замислим, тези моменти са не по-малко специални. Това са моментите, които маркират края на една епоха – края на ерата „преди“. От следващата секунда започва нашето „след“. От следващата секунда нищо няма да е същото и често животът ни се обръща на 180 градуса. Но преди голямата секунда, не бихме и предположили точно колко голямо нещо предстои...

spirit-transformation

Преди 3 месеца и 2 дни, точно на 24 април, аз се прибирах от обичайната си разходка за обяд от The Mall към офиса, стоях си на един червен световар и си проверявах мейла (не правете такива неща, шансът да ви блъсне някой невнимателен или позаспал след обяда човечец никак не е малък).

Това беше един от моите големи моменти преди един от най-големите ми моменти. Тогава прочетох  един мейл, който промени живота ми и изцяло смени контекста на хобито, най-голямата ми страст и личното ми призвание.

spirit-transformation

Имейлът започваше така:

„Здравейте, Софи,

oбръщаме се към Вас във връзка с предстояща маркетинг кампания на Spirit Fine Paints/ висок клас интериорни бои на Оргахим/.“

spirit-transformation

До тук нищо вълнуващо. Едно от последствията на придобиването на известна популярност е, че с мен често се свързват много интересни хора с много интересни идеи. А аз – понеже съм действащ мечтател и бесен приключенец, не позволявам на лявата половина на мозъка ми да се разпорежда твърде много и да копае безкрайно дълго за всички „за“ и „против“ аргументи преди да приема някое предизвикателство. 

spirit-transformation

А при положение, че имейлът завършваше с изречението по-долу, нямаше как да озаптя цялото си същество и сълзите на умиление, и много експедитивно спретнах един привидно спокоен и делови положителен отговор. Нищо, че душата ми пееше и усещането ми беше, че пред очите ми се сбъдва мечта, която дори не знаех, че имам...

spirit-transformation

„Ентусиазмът и енергията, които посвещавате на темата за здравословното хранене, работилниците, които организирате и креативността, с която подхождате към всичко, ни впечатлява и ще бъде удоволствие да „срещнем“ Вашия Spirit с този на бранда ?!

spirit-transformation

Животът ни дава толкова, колкото си поискаме ;) 

Казвайки смело „Да!“ на това предизвикателство, аз реших да скоча в неизвестното. Прекарах дълго време в отглеждане и култивиране на една нагласа, която е отговорна за много от трансформациите в живота ми през последните няколко години. А нагласата е, че единственият начин нещо да се случи в живота ни, е да му позволим това да стане.

spirit-transformation

От там е „лесното“ – трябва да работим здраво, за да го постигнем. Но работата е „механична“. Програмирането на съзнанието да повярва, че заслужаваме нещо да ни се случи, е трудната част. Защото когато съзнанието ни изпраща послание, че не допуска сценария нещо хубаво да ни се случва, то не се случва. Никога. Животът ни дава толкова, колкото се осмелим да си поискаме – вярно е с цялата си клишираност и тривиалност.

Как да тръгнеш, когато не знаеш къде искаш да идеш...

С времето осъзнах, че няма нищо страшно в това да нямаш всички отговори. Няма нищо страшно да знаеш, че искаш някаква промяна, но да не знаеш как искаш да изглежда финалният облик. Често се случва така, че наличието на конкретна идея в съзнанието ни за нещо, което искаме да постигнем, и сляпото и целенасочено преследване на тази много конкретна визия за тази идея ни лишават от прекрасни възможности по пътя, за които просто не сме и предполагали и не сме вкарали в уравнението отначало. Но щом не са в първоначалните ни сметки, ние сме склонни да подминаваме тези възможности без изобщо да им отделим внимание.

spirit-transformation

Научих се да приемам неяснотата комфортно. Научих се да избирам посоката, да тръгвам по пътя и да не ме ужасява това, че не знам точно къде искам да стигна. Противно на всякаква логика, нали? Противно на всичко, което учат в бизнес училищата. „Не можеш да успееш без да имаш конкретна цел! Че как ще успееш като не знаеш в какво искаш да успееш?!“ Логиката е налице, но рядко нещата са черно бели. Какво да правят всички онези, които знаят, че не са там, където трябва да бъдат, но не знаят точно къде искат да стигнат? Да се примирят с посредственост и неудовлетвореност? Да направят компромис и да живеят сив приличен живот? Да не мислят за пътя щом така или иначе не знаят къде искат той да ги отведе?

spirit-transformation

Кога ОК не е ОК?

ОК е да изберем горната логика. Ако сме ОК да живеем “приличен“ живот. ОК е да не посмеем да тръгнем по някакъв път, който може и да води към пълен провал. Ако алтернативата да се чувстваме посредствено, но сигурно, е ОК.

Нормално е почти никой да не посмява да тръгне нанякъде без да знае къде иска да стигне. И така да стои на едно място завинаги – зациклил и нещастен, но с недостатъчно смелост да тръгне без да вижда зад завоите. Но е много повече от ОК да изберем нелогичното. Смелото. Различното. Непопулярното. Неизчисленото. Ей така, за разнообразие. Далеч не казвам безотговорното, но и това подлежи на лична дефиниция.

Преди по-малко от 3 месеца аз реших да приема едно предизвикателство и да стана посланик на една мисия, която ни предизвиква да надскочим себе си. Предизвиква ни да се осмелим да поискаме повече за себе си. Предизвиква ни самите ние да предизвикаме духа си да поиска да се трансформира и външно.

spirit-transformation

Моята SPIRIT трансформация кипи!

Предизвикателството е в своя разгар и 3 месеца и 2 дни след онова смело „Да!“, аз съм безумно щастлива, че скочих.

Скочих в едно приключение с дузина хора с огромен дух, хора с толкова пъстър SPIRIT, хора с толкова красиви идеи, хора, които пуснах в душата си и те не злоупотребиха с това. Хора, които ме разсмиваха до сълзи. Хора, които ми направиха най-голямото признание – че мисията ми, този път, това призвание, което съм избрала, е смислена много отвъд здравословните рецепти и красивите снимки.

spirit-transformation

Нямам търпение да ви поканя в моя свят и да ви направя част от моята трансформация и от трансформацията на моето най-свещено място. Тази невероятна метаморфоза ще се случи благодарение на смелостта на моя дух и на безграничната креативност на отбор прекрасни хора с най-многопластовия, многолицев и напоен с професионализъм SPIRIT, които са попадали в живота ми.

Цялата трансформация може да проследите на сайта на SPIRIT.

Хареса ли ти?

Сподели с приятели в:

back-arrowfacebook-icongoogle+instagrammailread-latersearchsubmit-arrowtwitteryoutube1