Какво има в любимия ми брънч?

Главните герои на моята трапеза в съботно-неделното сутрешно-обедно време!

brunch-inspirations Обожавам бавното време. Времето без задачи, бързане и препускане, жонглиране със стотици мисли.  Обожавам и бавното ядене. Затова хич не е случайно, че брънчът е едно от любимите ми кулинарни преживявания!  brunch-inspirations

Що е то?

Ако не си падате по термина - зарежете го! Важна е същността, традицията, ритуала. За мен брънч е първото ми хранене в събота или неделя. Обикновено се случва между 10:30 и 12 и протича в компанията на приятен филм или разговор. Най-често е красиво аранжиран, защото това ми създава прекрасно усещане и допринася за хубавото ми настроение. И винаги включва почти всички мои любими продукти в максимално разнообразие и с оптимален баланс откъм макронутриенти! brunch-inspirations

Как се прави брънч?

Всъщност, прави се както си искаме ;) Няма една рецепта, една формула или един подход към перфектния брънч. Но има безброй вдъхновения, от които можете да почерпите идеи! 

Какво да включим в брънча?

Аз си падам по соления брънч, макар че понякога разнообразявам и със сладки плата от палачинки, гофрети или нещо подобно. Стремя се сред продуктите в моя брънч да има пълноценни източници на протеини, мазнини и въглехидрати.

  • Любимият ми източник на протеини за брънча са яйцата, като ги приготвям варени, на омлет, на очи или поширани. 
  • Често добавям козе или овче сирене, но като алтернативен вариант може да включите извара или сирене котидж, а защо не дори рикота.
  • По отношение на мазнините, фаворитите ми тук са авокадото, маслините и суровите ядки
  • Що се отнася до зеленчуците, фибрите и въглехидратите, тук винаги се развихрям. Принципът, който се стремя да следвам, е чинията да е максимално пъстра. Колкото повече цветове присъстват от естествени източници, толкова по-пълноценна откъм нутриенти е комбинацията. 

 

Хареса ли ти?

За още идеи от кухнята на заетия човек -
присъедини се към групата Практично готвене за заети хора.

Сподели с приятели в:

Имейл бюлетин

Абонирай се, не изпускай новостите от нашата кухня.

back-arrowcheckoutfacebook-icongoogle+instagrammailread-latersearchsubmit-arrowtwitteryoutube1