Пъзелът се нарежда парче по парче

Как редиш пъзел? Ами, хаотично.

В най-добрия случай си намираш парченцата от краищата и подреждаш тях, за да имаш общата рамка, която тепърва ще запълваш със съдържание.

Никой не може да ти отговори колко време ще ти отнеме подреждането.

Никой не може да ти гарантира колко ще ти е трудно да го направиш.

Никой не може да ти каже къде да търсиш всяко парченце.

Единственото сигурно е, че колкото повече от парченцата сглобяваш, толкова по-ясна става цялостната картинка и толкова повече започва да прилича на нещо смислено.

Рамката на Foodie Boulevard сглобих между лятото и есента на 2015. Тогава знаех 1: исках храната да спре да бъде затвор за мен.

Използвах свой дългогодишен проблем като отправна точка и започнах да му търся решение.

Не исках да вдъхновявам никого, не исках да променям навиците на околните, не исках да съм готвач, изобщо даже не исках развитие в хранителната индустрия.

Храната беше моят език, но аз не говорех за ядене. Но почти никой не разбираш това.

Сега е 2020. Днес Foodie Boulevard отдавна не е кулинарен блог, а е бизнес бебе с мисия.

Ние използваме контекста на храната, за да помагаме на малки и големи да развият кретивността и абстрактното си мислене, а като приятен страничен ефект - да се грижат за здравето си с удоволствие.

Ако си мислиш, че преди 4 години имах тази визия, явно не знаеш как всъщност попаднах в контекста на храната. Попадането беше най-голямата гадост, която някога съм преживявала и ме държеше в хронична агония над 10 години.

Но ето, че стартовата точка не определя непременно посоката.

Днес пъзелът изглежда все по-завършен. Но още има цяла вселена пространство, в която да учим и да се развиваме, за да се превърне това призвание в устойчива бизнес организация. И, не, бизнес не е мръсна дума.

В края на 2019 моят най-почетен дегустатор ми каза, че негов колега имал стартъп, който не се получил, та решил да разпродаде техниката, която му е останала.

Имал за продаване разни стари таблети - слабички и нищожни, с бързо падащи батерии и жалка резолюция. Ама пък за 20 лв. на бройка.

Нямах никаква представа какво ще ги правя, но знаех, че са парченце от пъзела. Мястото щях да им намеря рано или късно. По-скъпи не можех да си позволя, така че това беше джакпот.

Утре ще е първата корпоративна работилница на Foodie Boulevard, в която участниците ще имат достъп до таблети, на които през цялото време ще могат да гледат интерактивни образователни видеа по методологията "Практично готвене за заети хора". Още едно парченце си намери мястото.

Ако вярваш, че от самото начало трябва да имаш пълна яснота как искаш да изградиш нещо и къде точно искаш да стигнеш, шансът да пропуснеш прекрасни възможности по трасето и да извайваш траекторията в движение спрямо своето развитие като личност, е огромен.

Ако си наясно със себе си, ценностите си и нещата, които ти доставят удоволствие, трасето се преизчислява на всяка крачка, а крайната дестинация остава в пълен унисон с мястото, където ти искаш да стигнеш като човек.

Не чакай да имаш цялата картинка. Тя се сглобява парче по парче.

Ако искаш да дойда и в твоя офис и да разбереш защо работилниците на Foodie Boulevard тотално ще променят не само начина, по който готвиш, а най-вече начина, по който мислиш, пиши ни на hello@foodieboulevard.com.

Хареса ли ти?

За още идеи от кухнята на заетия човек -
присъедини се към групата Практично готвене за заети хора.

Сподели с приятели в:

Имейл бюлетин

Абонирай се, не изпускай новостите от нашата кухня.

back-arrowcheckoutfacebook-icongoogle+instagrammailread-latersearchsubmit-arrowtwitteryoutube1