Изненадващата история как 24лв. могат да променят живота ти

Пасаторът, който ме научи да мисля извън кутийката

Едно време си мислех, че най-важните неща в живота се появяват в ярка опаковка и моментално можеш да прецениш, че тотално ще променят живота ти.

Бързо разбрах, че греша.

Най-важните и стойностни неща, които са се случвали в моя живот - както в отношенията с най-близките ми хора, така и в професионален план, първоначално са изглеждали напълно обикновени и незабележителни. 

Едно от най-незабележителните неща, които тотално промениха живота ми, беше един пасатор за 24 лв., за който ти разказах наскоро. 

Най-важното, което трябва да знаеш за този пасатор, не е какви неща се научих да готвя с него, а как се научих да мисля, благодарение на него.

Макар създаването на храна да е неразделна част от живота ми през последните години, аз не съм от хората, които обожават да готвят от дете. Започнах да се уча да готвя на 23 и то съвсем сама - в полеви условия, без удобна кухня, без каквито и да било предишни кулинарни знания и умения. Разполагах с един пасатор и с една микровълнова печка, които използвах, за да си приготвям крем супи. 

Крем супа за вечеря: ден 25647356ти..

Само че, когато ядеш крем супа за вечеря всеки ден, седем дни в седмицата, рано или късно ти писва. Понеже нямах възможност да инвестирам в нови уреди с повече функции, постепенно започнах да експериментирам с пасатора и да приготвям неща, за които не бих се сетила, ако имах лукса да използвам разнообразни уреди. 

Вместо супа, пастет...

Например, вместо да добавям течност към задушените зеленчуци и да си приготвям крем супи, започнах да пасирам зеленчуците без течност и им добавях различни подправки, тахан, кокосово масло или авокадо. По този начин започнах да си приготвям най-различни пастети и разядки, които можех да хапвам директно или да ги намазвам върху крекер или филия.

Вместо супа, смути...

След това започнах да експериментирам със "сладки супи", като си приготвях смутита по същия начин, по който си приготвях крем супи, само че вместо да пасирам задушени броколи с прясно мляко и подправки пасирах банан с ядково мляко и фурми.

Вместо смути, крем...

Следващата стъпка беше да пропусна ядковото мляко и да започна да си приготвям фалшиви "шоколадови" кремове, като пасирах банан с авокадо, мед и какао, които след това замразявах и хапвах като сладолед. 

Накратко, осъзнах, че невинаги важното е с какво разполагаш, а каква мисъл влагаш и как използваш нещата, до които имаш достъп.

Тази философия лежи в основата на първия онлайн курс, който създадох за пестене на време, нерви и енергия в кухнята "Практично готвене за заети хора".

Курсът може да се превърне в твой личен кулинарен навигатор на една ръка разстояние, и завинаги да промени начина, по който мислиш за готвенето и създаваш храна.

С идеите и съветите от курса можеш да пестиш над 1000 лв. от храна и над 100 часа от готвене годишно. Можеш да се научиш как да адаптираш чужди рецепти, как да заменяш продукти и как с едни и същи продукти да приготвяш тотално различни ястия. 

Всичко за курса "Практично готвене за заети хора" можеш да научиш тук.

Хареса ли ти?

За още идеи от кухнята на заетия човек -
присъедини се към групата Практично готвене за заети хора.

Сподели с приятели в:

Имейл бюлетин

Абонирай се, не изпускай новостите от нашата кухня.

back-arrowcheckoutfacebook-icongoogle+instagrammailread-latersearchsubmit-arrowtwitteryoutube1