Sofia Restaurant Week II: Пролетта разцъфва с фойерверк от вкусове и аромати

Второто издание на най-вкусния столичен кулинарен фестивал предстои в София от 7 до 13 май

sofia-restaurant-week-2Миналият септември маркира началото на една вкусна и вълнуваща традиция - едноседмичен празник на кулинарното изкуство наречен Sofia Restaurant Week.  

Аз, като едно истинско foodie и като един истински кулинарен приключенец бях безкрайно щастлива да се запозная лично с част от екипа кулинарни ентусиасти, които бяха решили да посветят несметно време и усилия, за да организират този празник за сетивата. Още по-щастлива съм, че решиха да продължат традицията и да дадат шанс на жители и гости на София да се потопят отново във вкусното вълшебство на второто издание на Sofia Restaurant Week. Съвсем скоро предстои началото на второто издание на този невероятен вкусен кулинарен фестивал и Foodie Boulevard има честта да бъде един от медийните партньори на вкусното събитие.  sofia-restaurant-week-2

Какво?

Една седмица, по време на която всички жители и гости на София - любители гастрономи и почитатели на изтънчената, екзотична, модернистична, традиционна и/или експериментаторска кухня, заедно празнуват кулинарното изкуство, потапяйки се в атмосферите на 25 от топ ресторантите в София и глезейки сетивата си с уникални селекции от дегустационни менюта, на които не могат да устоят и най-взискателните дегустатори. 

sofia-restaurant-week-2

Кога? 

Тази пролет, между 7ми и 13ти май, вкусният празничен дух заживява отново на територията на 17 нови и 8 познати от предното издание на фестивала ресторанти, които ще изненадат посетителите си с пъстра палитра от вкусове, текстури и аромати, елегантно поднесени в контекста на свежите сезонни продукти в симбиоза с препратки към екзотични страни и техните традиционни съставки.

sofia-restaurant-week-2

Колко струва? 

Изобщо, очаква ни една 7-дневна вкусна симфония с гениалната формула 25 - 25. С други думи, 25 от най-добрите ресторанти в София ще предложат на аудиторията си избор от две дегустационни менюта на цена 25 лв. без включени напитки. 

Къде?sofia-restaurant-week-2

Всички ресторанти, които може да посетите по време на Sofia Restaurant Week, заедно с детайли за техните кухни и конкретните менюта, които ще предлагат, може да откриете на сайта на фестивала. 

Как да запазим място?

Резервации за Sofia Restaurant Week може да направите тук, като предварително заявите предпочитаното от вас меню.

Кой?

Sofia Restaurant Week се организира от водещи онлайн и офлайн пътеводители за заведения и туризъм на български и английски език - Zavedenia.bg и Sofia In Your Pocket. sofia-restaurant-week-2

Хареса ли ти?

За още идеи от кухнята на заетия човек -
присъедини се към групата Практично готвене за заети хора.

Сподели с приятели в:

Имейл бюлетин

Абонирай се, не изпускай новостите от нашата кухня.

back-arrowcheckoutfacebook-icongoogle+instagrammailread-latersearchsubmit-arrowtwitteryoutube1