Вечеря в небесата: По-близо до небето, по-близо до мечтите

Нашето преживяване на Dinner in the Sky 2017

 

dinner-in-the-sky-2017

 

...когато храната не просто се яде, а се преживява...

Звезда до звезда. Нежен морски полъх, който гали с лятна свежест напеклата се през жаркия августовски ден гореща кожа. Глътка червено вино отпита на фона на страстни испански ритми. Хапка след хапка блаженство.

Всяко сетиво е докоснато по онзи най-гъделичкащ начин, който те прави нетърпелив да поемаш всяка следваща глътка въздух, защото искаш още и още от същото. Около мен – няколко дузини усмихнати хора. До мен – любовта на живота ми. Под мен – повече от 30 метра празно пространство. Над мен – няма нищо. Защото точно в този момент вече дори небето не дефинира границите на възможностите. Когато веднъж се качиш в небесата, осъзнаваш, че единствената граница на възможностите ти отива много, много по-далеч. А звездите са само на ръка разстояние.


dinner-in-the-sky-2017

...когато храната е изкуство...

Неслучайно едно от нещата, които ще чуете да казвам най-често, е, че храната не е ядене, а кулинарията не е готвене. От няколко години насам за мен храната се превърна на първо място в преживяване за тялото и духа. Храната е най-уникалната форма на изкуство. Тя е шедьовърът, който позволява най-интимна връзка между творец и аудитория.  

dinner-in-the-sky-2017 Храната не е просто това, което слагаме в уста. Храната е вдъхновението на хората, които я приготвят за нас. Храната е усмивката на човека, който ни я поднася. Храната е енергията на този, който ни разказва за нейния път. Храната е безупречния етикет на човека, който налива пивко вино в чашата ни, което да прави компания на всяка катарзисна хапка.

Храната е минута след минута безвремие, в което всичко наоколо спира да съществува и осъзнаваш, че се рееш в едно измерение на безгрижие, блаженство и пълна хармония със себе си. Точно това беше моето преживяване по време на нашата първа вечеря в небесата Dinner in the Sky Varna 2017.

dinner-in-the-sky-2017

Dinner in the Sky: Вечеря в небесата - по-близо до небето и по-близо до мечтите

С моя най-почетен дегустатор се насладихме на една емоция, която до онзи момент никога не бяхме подозирали, че някой или нещо може да предизвика у нас.

dinner-in-the-sky-2017 Знаете ли, цялата палитра от пъстри, експресивни и напоени с ярки емоции думи, с които бих могла да обрисувам това преживяване, няма да стигнат, за да извая една пълнокръвна картина на това, което ни се случи. Да, храната беше феноменална, виното беше вкусно, обслужването беше съвършено и гледката беше вълшебна. Но не това беше основната причина това преживяване да ме трогне толкова. Това, което ме държеше настръхнала през цялото време, беше един пламък.

dinner-in-the-sky-2017

Пламъкът на призванието...

Пламък, който разпознах моментално. Разпознах го, защото го виждам всяка сутрин в огледалото. Пламъкът на това да гориш изпепеляващо за онази страст, която те дефинира като човек. Онази страст, която почти те кара да левитираш от вдъхновение. ...защото си открил своето призвание. ...защото си осъзнал какъв е твоят смисъл. ...защото си се посветил на това да подаряваш магия всеки ден. Магия, която не всеки ще оцени, разбере или ще бъде способен да изпита. Но магия, която, насочена към правилната аудитория, трансформира съдби.

dinner-in-the-sky-2017

Нашите небесни магьосници...

Благодаря на вълшебниците на борда на Dinner in the Sky България, че ни омагьосаха. Благодаря на Иван – нашият капитан-нинджа, който умело се разхождаше по висящата на над 30 метра във въздуха платформа и ни осигуряваше всяка следваща хапка блаженство и глътка безвремие.

dinner-in-the-sky-2017 Благодаря на Стефи – една слънчева фея, която ни обгрижваше толкова сърдечно, все едно бяхме най-близките й приятели.

dinner-in-the-sky-2017 Благодаря на онази шепа смели мечтатели, които са решили да скочат в неизвестното и без гаранция за успех и за пръв път да организират тази вечеря в небесата за некорпоративни цели. В България има ентусиасти, които с трепет и с две широко протегнати ръце биха се гмурнали в едно такова преживяване и вярвам, че ще ставаме все повече.

dinner-in-the-sky-2017 Искрено препоръчвам на всеки, който вярва, че храната не трябва просто да се изяде, а трябва да се преживее, да си подари една вечеря в небесата, една Dinner in the Sky и да се издигне една идея по-близо до небесата и по-близо до сбъдването на мечтите си.

dinner-in-the-sky-2017 А ето на какво се насладихме...

 

Трюфел от рикота с лиофилизирани плодове, гауда с аспержи и прошуто и сфери от батати с редукция от бял трюфел

 

dinner-in-the-sky-2017

 

 

Уакаме с пушена змийорка, японска майонеза с Мисо, Юзу и пипер Тогараши

 

dinner-in-the-sky-2017

 

 

Сорбе от вишна

 

dinner-in-the-sky-2017

 

 

Телешко бон филе мариновано в инфузия от кафе върху канапе от овес и рагу от горски гъби

 

dinner-in-the-sky-2017 dinner-in-the-sky-2017

Резервации

За съжаление остават само няколко дни до края на тазгодишното издание на тази вълшебна вечеря в небесата. Но искрено се надявам всеки, който има желание да се докосне до това живо вълшебство, да успее да го направи! Ето тук може да резервирате своето преживяване в небесата. 

dinner-in-the-sky-2017

Хареса ли ти?

Сподели с приятели в:

back-arrowfacebook-icongoogle+instagrammailread-latersearchsubmit-arrowtwitteryoutube1