Ресторант на годината Бакхус 2017

Лекторски панел: Висшият пилотаж на кулинарията - където храната среща науката

 

zx620y348r_3139937 Безкрайно щастлива съм, че попаднах в дебрите на кулинарното изкуство напълно спонтанно. Моята еволюция в контекста на създаването и преживяването на храна винаги е била напълно непринудена и водена от вътрешния ми компас и от откровеното ми любопитство към всички измерения на гастрономското изкуство и неговите потенциални метаморфози. 

Казано накратко, винаги съм признавала гордо, че съм пълен кулинарен дилетант, който обожава да се учи в движение и да извайва почерка си спрямо своята лична визия и мисия в контекста на храната.  Имайки предвид всичко това, винаги съм се възхищавала безкрайно много на хора, чиито опит, експертиза, иновативни подходи и революционни тенденции във всякакви гастрономски измерения допринасят за еволюцията на кулинарното изкуство. 

И съм откровено развълнувана, че у нас все по-често се организират събития, които събират на една сцена корифеи от всякакви сфери на кулинарното изкуство и наука. Това са хора, които позволяват на пълни дилетанти като мен да се вдъхновяват от висшия пилотаж на кулинарията. И съвсем скоро ще се случи поредното такова събитие. 

zx620y348_3149191

“Ресторант на годината Бакхус 2017, Acqua Panna & S. Pellegrino”

За първи път в историята на събитието, награждаването за “Ресторант на годината Бакхус 2017, Acqua Panna & S. Pellegrino” ще бъде предшествано от вълнуващ лекторски панел в първата половина на деня. Организаторите са поканили петима от титаните в кулинарното изкуство и науката, които ще споделят своя професионален опит и знания.

Кога и къде?

Събитието ще се проведе на 29 март от 9:30 в Sofia Event Centre. 

Какво?

Планираната лекторска програма включва:

  • едночасова демонстрация на Емил Минев по темата Think global, cook local
  • лекция на Йордан Стефанов, който ще разкаже за големите микро процеси, които текат в кухнята
  • лекция на Чиро Фонтанези, който ще разкаже за съчетаването на виното и храната
  • лекция на Павел Павлов, който ще говори за предизвикателствата да отвориш собствен бизнес и за новите тенденции и здравословните десерти
  • лекция на кулинарния фотограф Илиан Илиев, който ще сподели какво е да имаш “чувство за храна”. 

Повече за програмата и лекторите може да научите на сайта на събитието, а билети може да закупите тук

Хареса ли ти?

Сподели с приятели в:

back-arrowfacebook-icongoogle+instagrammailread-latersearchsubmit-arrowtwitteryoutube1