Career Show 2019: Burnout - отвъд клишето

Коя е Софи отвъд храната? 

Ако свързваш името "Софи Йотова" само с храна и ме познаваш единствено във връзка с Foodie Boulevard, ще се изненадаш да видиш името ми асоциирано с Career Show 2019.

Предполага се, че по такива събития ходят амбициозни хора, които искат да развиват кариера в модерни индустрии, да работят за глобални корпорации и изобщо да се занимават с неща, различни от готвене и домакинстване.

А ако ме погледнеш отвън без да имаш контекст - ще видиш един милениъл, който бърка манджи и пише блог постове. Какво би могло да има под тази повърхност? 

За какво бих могла да говоря аз на подобно събитие, освен може би за ролята на храната като стратегически инструмент за оптимизиране на продуктивността на служителите?

 

Трудният път към себе си

Всъщност, бих могла да разкажа историята на Софи отвъд червеното червило, красивата храна и усмивките. Историята, която разказва как храната и кулинарията станаха главни герои в моя свят, не като добре обмислена стратегия, а като отчаян опит за самосъхранение в най-тежкия период в живота ми. Как те никога не са били мой фокус, а просто езика, на който говоря. Материята, с която конструирам послания. Но самите ми послания никога не са имали нищо общо с храната и яденето. 

Бих разказала историята на Софи, която има бакалавърски степени по Журналистика и масови комуникации и Бизнес администрация, както и последваща специализация по Психология на храненето.

 

Шило в торта не стои

Професионалният ми път е минал през графичен дизайн, ПР, писане на статии на английски език, международни образователни събития, технически комуникации и виртуализация. Не е изненада, че никога не съм възприемала себе си като едноцветен и едноизмерен човек, който принадлежи само в една кутийка.

Винаги съм била странна, шарена, с разнородни интереси и разнообразни хобита. И макар близо 6 години много успешно да се набутвах в какви ли не кутийки, които средата ми одобряваше, в крайна сметка обстоятелствата ме тласнаха към това да избера да бъда себе си - с всичките си слабости, недостатъци, лични предизвикателства и трудности.

 

От корпоративна кариера към предприемачество: това, което никой не ти казва

Това беше най-трудният, ужасяващ, парализиращ от страх и пълен с несигурности избор, който някога съм правила. Но това беше и изборът, заради който никога не съм се чувствала по-осмислена, удовлетворена, благодарна и щастлива за това, на което посвещавам всеки свой ден, енергията и творческото си вдъхновение. 

Ако искаш да научиш каква беше цената на този избор, какви грешки допуснах, какви симптоми игнорирах и какво се случи на всяка стъпка от трасето, ще се радвам да те видя на 10ти септември.

 

Burnout: отвъд клишето

На 10ти септември, в 13:50 ще ме откриеш в Life&Work зоната на Career Show на територията на Арена Армеец. Ще си поговорим по темата за прегарянето. Ще си поговорим за медицински мистерии, които лекарите така и не успяха да диагностицират, за психосоматика, за коварните последствия от хроничния стрес и за мозъка, който в един момент отказа да ме слуша.

Ще си поговорим за това дали е мит феноменът „бърнаут“ или е логично последствие на начина, по който масово градим кариерите си в днешни дни. През най-уязвяващия и автентичен разказ за случилото се с моята корпоративна кариера ще ти разкажа защо докато си зает да печелиш чужди битки, винаги ще бъдеш губещ.

Ще се радвам да се видим там и да си поговорим откровено, смело и директно. 

Ето какво можеш да очакваш от събитието:

Career show е кариерното експо за квалифицирани кадри на България, което ще се проведе на 10 септември в Арена Армеец и се очаква да събере 150 компании и над 2000 участници. Събитието цели не просто да срещне хора с желание за развитие е едни от топ работодателите в страната, но и да даде много добавена стойност на участниците с редица допълнителни активност.

На място участниците ще могат да се включат в 4 богати програми на различни тематики – за кариерно развитие, баланс работа-личен живот, бизнес и иновации и ИТ. В тях представители на фирми и специалисти с богат опит ще споделят опит и практики в лекции, дискусии и уъркшопи. Тъй като събитието е насочено към хора, които активно се развиват и търсят възможности в страната ни, организацията е съобразена така че за кратко време човек да може да се включи в максимален брой активности и да се срещне с желаните работодатели.

Повече от месец преди Career Show 2019 работодателите вече са над 100 и можете да ги видите тук: https://careershow.bg/exhibitors/. Те са представители на различни сектори с разнообразни отворени позиции, което дава възможност на различни специалисти да научат повече за възможностите, които предлагат.

Събитието е първото по рода си организирано в Арена Армеец и цели да „вдигне кариерните събития на ново ниво“, като внесе най-добрите практики от чужбина, работещи у нас, както и да представи България като чудесно място за кариера и бизнес.

Хареса ли ти?

За още идеи от кухнята на заетия човек -
присъедини се към групата Практично готвене за заети хора.

Сподели с приятели в:

Имейл бюлетин

Абонирай се, не изпускай новостите от нашата кухня.

back-arrowcheckoutfacebook-icongoogle+instagrammailread-latersearchsubmit-arrowtwitteryoutube1