Крем супа от кашу и карфиол

Да посрещнем наближаващата есен и хладните вечери с вкусна купа топлина

 

Крем супа от кашу и карфиол Септември навлиза в последната си третинка, а днес и температурите решиха да ни напомнят, че лятото скоро ще маха за довиждане. И колкото и да се опитвам откровено да харесвам всички аспекти на есента, има едно нещо, което упорито ме тормози.

Паднат ли температурите, крайниците ми изведнъж претърпяват агресивна метаморфоза и започват да функционират като охладителни тела. С други думи, стане ли студено, ръцете и краката ми денонощно са ледени.

Сред решенията, които съм установила, че трайно успяват да противодействат на проблема, са спането с ръкавици, трите чифта чорапи един върху друг и крем супите. Днес ви споделям поредната рецепта за това топло блаженство, което ме спасява от трайно студуване. Вижте как да си направите моята крем супа от кашу и карфиол. 

Крем супа от кашу и карфиол Днешната рецепта е по-необичайна от повечето рецепти за крем супи, които съм споделяла. От известно време се канех да тествам някоя от идеите си за ядкова крем супа. Някак си супа е може би последното нещо, което бихме се сетили да приготвим от ядки. И, разбира се, и това предизвикателство нямаше как да не си поставя :)

Крем супа от кашу и карфиол Подозирах, че благодарение на мекотата на кашуто в комбинация с карфиол и някои от любимите ми подправки би се получила една много вкусна, плътна и засищаща супа.  Макар тази крем супа от кашу да отнема малко повече време за приготвяне от други подобни рецепти, заради нуждата да накиснем ядките предварително, чакането със сигурност си струва. 

Крем супа от кашу и карфиол

Продукти

  • 400г пресен или замразен карфиол
  • 200 мл. прясно или ядково мляко по избор
  • 100г нахут от консерва
  • 400г сурово кашу (предварително накиснато за 4 часа)
  • подправки по избор
  • сол на вкус

Начин на приготвяне

  1. Накиснете кашуто във вода за минимум 4 часа.
  2. Задушете карфиола в микровълнова фурна, на пара или в тенджера с вода на котлона.
  3. Отцедете кашуто от водата и го измийте.
  4. Охладете леко задушения карфиол и го пюрирайте до пълно хомогенизиране заедно с всички останали продукти.

Хареса ли ти?

За още идеи от кухнята на заетия човек -
присъедини се към групата Практично готвене за заети хора.

Сподели с приятели в:

Имейл бюлетин

Абонирай се, не изпускай новостите от нашата кухня.

back-arrowcheckoutfacebook-icongoogle+instagrammailread-latersearchsubmit-arrowtwitteryoutube1