Орехови палачинки с канела

Класическа закуска в здравословно изпълнение от ново поколение

 

Орехови палачинки с канела Откакто експериментирам с разнообразни комбинации от здравословни продукти, палачинките се превърнаха в любимата ми закуска!

Тънки и големи или пухкави и мънички, с прясно мляко и яйца или с ядково мляко и чиа, със зехтин или с кокосово масло, с пресни плодове и мед или с ядки и сушени плодове, палачинки мога да закусвам всяка сутрин! Най-хубавото е, че е наистина лесно и бързо да си направим доза здравословни палачинки, независимо от вкусовите предпочитания.

Днешната рецепта е поредната моя здравословна интерпретация на тази класическа закуска. Вижте как да си направите орехови палачинки с канела. 

Орехови палачинки с канела Никак няма да е преувеличено да кажа, че вкъщи вече не ми стига мястото да побирам всичките си видове кулинарни продукти, пособия и аксесоари.

По отношение на брашното, например, у дома си е като цяло изложение. Попадна ли на някое ново и нетрадиционно брашно, задължително си го купувам. А най-лесният и бърз начин да тествам някое ново брашно е именно в нова палачинкова версия. 

Орехови палачинки с канела

Като гарнитура за днешните орехови палачинки избрях манго и нектар от агаве. Нямаше как да не добавя и цели орехови ядки, които допълнително подчертаха приятната ядкова нотка. 

Тъй като обожавам канела, количеството, което сложих в сместа за 5 малки палачинки, е може би малко повече от това, което бих сложила ако правех палачинките за друг. Но ако има подправка, към която имам особен афинитет и бих сложила на почти всичко, което хапвам, канелата твърдо е тази подправка. 

Канела + сол = неочаквано вкусна комбинация

Като заговорих за канелата, едно от най-вкусните неща, които единият ми дядо ми е приготвял някога, е именно нещо с канела. Противно на очакванията обаче това изкушение е солено! Ако някога ви се експериментира с ядки,  напръскайте с малко вода стотина грама орехи, поръсете ги със сол и канела, разбъркайте ги добре и ги запечете за няколко минути в микровълновата. Ако канелата е и ваш приятел, обещавам ви едно неочаквано вкусно кулинарно преживяване.

Орехови палачинки с канела

 

Продукти

  • 2 яйца
  • 5 с.л. орехово брашно
  • 5 с.л. овесени трици
  • 1 с.л. канела
  • 50 мл. ядково или прясно мляко по избор
  • добавки за гарниране по желание (плодове, мед, ядки)

Начин на приготвяне

  1. Пресейте ореховото брашно.
  2. Разбийте яйцата и към тях добавете всички останали продукти.
  3. Разбъркайте до пълна хомогенност.
  4. Изпечете палачинките на среден огън по традиционния начин с малко кокосово масло или зехтин при нужда.
  5. Поднесете с гарнитура по желание.

Хареса ли ти?

За още идеи от кухнята на заетия човек -
присъедини се към групата Практично готвене за заети хора.

Сподели с приятели в:

Имейл бюлетин

Абонирай се, не изпускай новостите от нашата кухня.

back-arrowfacebook-icongoogle+instagrammailread-latersearchsubmit-arrowtwitteryoutube1