Безглутенови стиклети с чедър и кокосово масло

Ако следите блога знаете, че съм във вечно търсене на креативни, красиви, апетитни и здравословни рецепти за различни ястия, мезета, десерти и изобщо всякакви гастрономски изкушения.

20151128_135237Днешното предложение се хареса много на гостите на първото ми предколедно парти за годината и определено го слагам в категорията на любими здравословни неща за похапване на крак, в офиса или на път :) 

20151128_135213

Продукти

  • 3 с.л. кокосово масло
  • 1/2 ч.ч. кисело мляко
  • 1 ч.л. сода бикарбонат
  • 70г овесени ядки
  • 90г тиквено брашно или друго по избор
  • 80г чедър или кашкавал по желание
  • 1 яйце
  • 50 мл. прясно или ядково мляко
  • 50 мл. бира
  • подправки по избор

Начин на приготвяне

  1. Разтопете кокосовото масло.
  2. Разбийте яйцето.

  3. Разбъркайте содата в киселото мляко и добавете яйцето и маслото. Добавете овесените ядки и разбъркайте.

  4. Настържете чедъра и го добавете към горните продукти.

  5. Пресейте брашното и добавете горната смес към него, като започнете да разбърквате на ниска степен на миксера с приставката кука.

  6. Добавете подправките, млякото и бирата и разбърквайте до получаването на хомогенна смес.

  7. Поставете готовата смес в пош и шприцовайте фитили върху хартия за печене.

  8. Изпечете за около 20 минути на 180 градуса и охладете върху решетка.

Хареса ли ти?

За още идеи от кухнята на заетия човек -
присъедини се към групата Практично готвене за заети хора.

Сподели с приятели в:

Имейл бюлетин

Абонирай се, не изпускай новостите от нашата кухня.

back-arrowfacebook-icongoogle+instagrammailread-latersearchsubmit-arrowtwitteryoutube1