Печена тиква с тахан и сушени смокини

Тиквени приключения на живо - вкусна есенна работилница на Софи и Farmhopping

 

oven-baked-pumpkin Тиквата е може би най-яркият дар на есента. Но знаете ли, че освен печена с мед и орехи, тиквата може да бъде приготвена като закуска, основно ястие, салата, предястие, напитка и всичко друго вкусно, за което се сетите?

Днес споделям едно традиционно тиквено вдъхновение в едно малко по-различно измерение - печена тиква с тахан и сушени смокини. 

А ако си падате по тиквените импровизации, заповядайте на моята есенна работилница за тиквени вдъновения. Ще гостувам на моите приятели от Farmhopping и ще приготвя 3 тиквени вкуснотии специално за вас. 

oven-baked-pumpkin Работилницата е със свободен достъп и безплатна дегустация, а повече за събитието може да научите във Facebook, както и да потвърдите своето присъствие, за да знам колко тиквени творения да предвидя :) 

Продукти

  • 300г тиква
  • 100г сурови бадеми
  • 100г 
  • сушени смокини
  • 4-5 с.л. тахан по избор
  • 4-5 с.л. мед за допълнителна сладост по желание  

Начин на приготвяне

  1. Нарежете тиквата на шайби.
  2. Нарежете сушените смокини на жулиени.
  3. Подредете сушените смокини и бадемите върху шайбите тиква и печете на 150 градуса до пълно омекване на тиквата.
  4. Извадете шайбите от фурната и ги намажете с тахан и мед по желание. 
  5. Поднесете десерта охладен. 

Хареса ли ти?

Сподели с приятели в:

back-arrowfacebook-icongoogle+instagrammailread-latersearchsubmit-arrowtwitteryoutube1