Одобрено за диабетици: Тиквен бургер със сирене

Foodie Boulevard в подкрепа на кампанията "Открито за диабета"

 

Otkrito-za-diabeta pumpkin-burger Макар да влагам еднакво количество любов и вдъхновение във всяко кулинарно творение, което споделям с вас, днешната рецепта е по-специална от останалите.  Този тиквен бургер създадох в подкрепа на кампанията "Открито за диабета". Получих покана да се включа в провеждането на образователна кампания за превенция на диабета като създам авторска рецепта според правилата за хранене на диабетици. 

pumpkin-burger Каузата е още по-близка до мен, тъй като в обкръжението ми има хора, които живеят с това заболяване. 

Открито за диабета

Кампанията се организира за шеста поредна година от пациентски организации с подкрепата на фармацевтичната компания Sanofi. Нейната цел е превенция, ранно диагностициране и правилно лечение на диабета.

Не можем да избягаме от статистиките

У нас с диабет живеят около 500 000 българи. Половината от тях дори не знаят, че са болни. Затова тази година „Открито за диабета“ стартира с поредица от безплатни измервания на кръвна захар и гликиран хемоглобин в 11 градове в България. За да насърчи повече хора да се тестват, посланикът на кампанията Ивет Лалова измери публично своята кръвна захар.

Otkrito-za-diabeta

Рецепти за диабетици

Измамно е убеждението, че храната, която е подходяща за хора страдащи от диабет, не е вкусна или пълноценна. Истината е, че съществуват хиляди прекрасни комбинации от какви ли не продукти, които могат да направят храненето при диабет не по-малко вкусно от това, на което човек е свикнал преди ограниченията. 

Освен моят тиквен бургер с вкус на есен, на събитието, което отбеляза тазгодишното издание на кампанията, бяха раздадени стотици пощенски картички с разнообразни и вкусни рецепти за диабетици.

Продукти

  • 4 с.л. настъргана тиква
  • 1 яйце
  • малка бучка сирене
  • 4 с.л. семена чия
  • 4 с.л. брашно по избор

Начин на приготвяне

  1. Разбъркайте всички продукти.
  2. Оформете бургер.
  3. Изпечете от двете страни на слаб огън в предварително загрят тиган.

Хареса ли ти?

За още идеи от кухнята на заетия човек -
присъедини се към групата Практично готвене за заети хора.

Сподели с приятели в:

Имейл бюлетин

Абонирай се, не изпускай новостите от нашата кухня.

back-arrowcheckoutfacebook-icongoogle+instagrammailread-latersearchsubmit-arrowtwitteryoutube1