Мързелива магданозена разядка за 5 минути

...когато неделните филми в леглото имат нужда от компания...

 

parsley-spread В неделя ми е мързеливо. Ето - признах си. При това ГОРДО ;)

Обожавам този творчески мързел, защото точно той ми позволява да възстановя енергията си и да се заредя с вдъхновение за новата седмица. 

Обичам да се сгуша на топло до най-почетния ми дегустатор, да пуснем някой приятен филм и да хапваме нещо вкусничко. Едно време филмовите ми мезета бяха чипсове, биксвити и всякакви подобни пакетирани неща, които ме пълнеха с калории, но с никакви ценни нутриенти. Е, ъпгрейднах ;)

Днес споделям едно от любимите си филмови мезета - магданозена разядка. Хем е домашно приготвена, хем е мързелива и буквално отнема 5 минути!  Ако следите блога редовно, вероятно ви прави впечатление, че соевият сос на моите приятели от Kikkoman  намира място сред идеите ми все по-често. 

Освен приятния му вкус и елегантната екзотична нотка, която прибавя към всяко ястие, соевият сос доста улеснява овкусяването. Установила съм, че 5 с.л. от него са достатъчни, за да осолят всяко ястие точно, колкото ми е приятно. Със солта рядко ми се получава толкова лесно и често се оказвам или с някое пресолено, или с някое безсолно ястие. 

parsley-spread Често избирам зеления соев сос на Kikkoman заради намаленото му съдържание на сол. В него има почти 2 пъти по-малко сол (43%). Това прави вкуса му по-мек, но не по-малко богат от този на червената версия на Kikkoman.

Ако се опитвате да намалите консумацията на сол, но не искате да правите компромис с вкуса, овкусяването по този начин е чудесна стратегия. Специалният производствен процес на зелената версия гарантира високо съдържание на умами с намален обем натрий. В общи линии - с 1 куршум, два заека ;)

 

Продукти

  • 100г заквасена сметана, извара, цедено кисело мляко или рикота
  • 1 шепа пресен магданоз
  • 2 шепи пресен спанак
  • 3 варени яйца
  • 5 с.л. соев сос Kikkoman с намалено съдържание на сол

Начин на приготвяне

  1. Пасирайте всички продукти до постигане на желаната хомогенност.

Хареса ли ти?

За още идеи от кухнята на заетия човек -
присъедини се към групата Практично готвене за заети хора.

Сподели с приятели в:

Имейл бюлетин

Абонирай се, не изпускай новостите от нашата кухня.

back-arrowfacebook-icongoogle+instagrammailread-latersearchsubmit-arrowtwitteryoutube1