Палачинки с мюсли без брашно в блендер

Порция слънчева закуска за настъпващите слънчеви дни!

 

palachinki_s_musli Преди няколко седмици ми се счупи чопърът. Когато за известно време останах без най-верния си помощник в кухнята, осъзнах две неща.

  1. Човек може да си направи смес за палачинки и в блендер. 
  2. Човек може да си направи страхотни палачинки без брашно. С мюсли. И сушени череши.

И двете открития бяха добре дошли, защото станаха причина за създаването на половин дозина нови палачинкови вдъхновения, които постепенно ще ви разкрия.  Днес започваме с ето това - палачинки с мюсли и сушени череши. Ммммм...! palachinki_s_musli Идеята дойде много естествено. Понеже постоянно тествам всякакви нови продукти, които излязат на пазара, бях решила да се заиграя сериозно с новото мюсли Summer на моите приятели от La Garone.  Продуктът е много свеж и летен - ягоди, череши и бели черници в комбинация с богатите на фибри овесени, пшеничени и ечемичени ядки. Има и съвсем лек и нежен акцент от фин бял шоколад и лешници. 

Обожавам да експериментирам със стратегически продукти, защото винаги съм в търсене на нещо, което да улесни максимално приготвянето на храна и да съкрати времето, прекарано в кухнята. А когато се окажеш без брашно под ръка и ти се ядат палачинки, няма страшно :)

Точно в една такава ситуация разбрах, че мюслито е перфектна "суха" съставка за порция засищащи палачинки. 

palachinki_s_musli Ако нямате сушени череши под ръка, съвсем спокойно може да добавите стафиди, фурми, сушени смокини и всеки друг сушен плод. Може и да го пропуснете. Или пък може да добавите половин банан или шепа пресни боровинки. С две думи - експериментирайте смело!  Все още не съм попадала на мюслито в търговската мрежа, но със сигурност може да си го поръчате от онлайн магазина на La Garone.   

Продукти

  • 4 яйца
  • 50 мл. кокосово мляко
  • 5 с.л. крем от кокос
  • 5 с.л. сушени череши без костилка
  • 5-6 с.л. мюсли Summer La Garone

Начин на приготвяне

  1. Поставете всички продукти в блендер и блендирайте до хомогенност.
  2. Изпечете палачинки с малък диаметър (5-6см) в предварително загрят тиган с незалепващо покритие за около минута от всяка страна.
  3. Гарнирайте по желание и поднесете.

Хареса ли ти?

Сподели с приятели в:

back-arrowfacebook-icongoogle+instagrammailread-latersearchsubmit-arrowtwitteryoutube1