Свежа пролетна салата с пъстри зеленчуци

Шарено в чинията - чудесен начин за борба с пролетната умора!

 

spring-salad В последните години сезоните сякаш започнаха да идват на случаен принцип. От страшен студ става бясна жега. После, аха да сменим зимните гуми и да приберем дебелите дрехи - будим се и навън отново - сняг. Ясно е, че тази динамика няма как да не се отразява на организма. Не мога да говоря с пълна категоричност за реалните мащаби и обосновка за пролетната умора, но малко от нас не са я усещали. 

spring-salad Ако има един сигурен начин да я борим, то това определено е с добра грижа за храненето си. Всеизвестен е принципът, че колкото повече цветове от естествени продукти имаме в чинията, толкова повече и разнообразни витамини и минерали си набавяме. 

А какъв по-лесен начин да си осигурим тази "шарена чиния" от една богата, свежа пролетна салата с всякакви любими зеленчуци?!  Освен изключително вкусна и засищаща, такава салата се приготвя за нула време и е подходяща дори за прохождащи кулинари. 

Ето какво включих аз в снощната ни вечеря. Гарнирах салатата с малко сурово, белено слънчогледово семе и конопено семе, а овкусих с лимонов сок и с червената версия на соев сос Kikkoman

Продукти

  • 1-2 марули
  • 10тина чери доматчета
  • 1 краставица
  • шепа нахут от буркан
  • 5-6 пресни или мариновани печурки
  • 1/2 жълта чушка
  • 1/2 червена чушка
  • шепа черни маслини без костилка
  • шепа зелени маслини без костилка
  • 1-2 варени яйца
  • 1-2 шепи сурово белено слънчогледово семе
  • шепа конопено семе
  • соев сос Kikkoman
  • лимонов сок

Начин на приготвяне

  1. Измийте, нарежете и разбъркайте всички зеленчуци.
  2. Обелете варените яйца и ги добавете към зеленчуците.
  3. Овкусете по желание и поднесете.

Хареса ли ти?

Сподели с приятели в:

back-arrowfacebook-icongoogle+instagrammailread-latersearchsubmit-arrowtwitteryoutube1