Бързи бонбони с какаово масло

Лесен суров десерт без захар с 4 продукта

 

raw-cocoa-candy Експериментирала съм с доста варианти на сурови десерти, но дълго време не бях приготвяла нищо с какаово масло.  Приготвих днешните бонбони с какаово масло и още 3 продукта съвсем импровизирано. Никак не е случайно, че точно този импровизиран десерт стана причината какаовото масло да намери трайно място в кухнята ми!

raw-cocoa-candy

Кога е удобно да използваме какаово масло?

Ако не си падате по останалите продукти от днешното предложение, спокойно може да ги игнорирате или да ги замените с други. Но ако суровите десерти ви допадат по принцип, а се притеснявате от текстурата и консистенцията им, какаовото масло определено е ценен съюзник.  След като веднъж е подготвено за употреба, какаовото масло стяга продуктите и не им позволява да се топят и размекват, какъвто е случаят с кокосовото масло. 

raw-cocoa-candy

Как се използва какаово масло?

Какаовото масло не се втечнява на стайна температура. Консистенцията му е много твърда - до степен, в която може да го режете с нож. 

За да стане удобно за употреба, какаовото масло се разтопява на водна баня. Загрейте вода на котлона в подходящ съд. Не оставяйте водата да кипне. Поставете маслото в някакъв огнеупорен съд, а съда поставете във водата. Ако маслото ви поначало е купено в стъклен буркан - може да поставите буркана направо във водата. Постепенно маслото ще започне да омеква. Ще забързате малко процеса ако периодично го разбърквате, за да се загрее равномерно от всички страни. Маслото е готово за употреба, когато е напълно втечнено.

Продукти

  • 100 мл какаово масло
  • 12 фурми
  • 20г кокосови стърготини
  • 50г сурови ядки по избор*

Начин на приготвяне

  1. Разтопете какаовото масло на водна баня.

  2. С помощта на чопър, мощен блендер или кухненски робот, пюрирайте разтопеното какаово масло заедно с фурмите и кокосовите стърготини.

  3. Добавете суровите ядки към горните продукти и разбъркайте на ръка.

  4. Разпределете сместа в силиконови формички по избор и приберете бонбоните в камера за 20тина минути.

  5. Освободете бонбоните от формичките и поднесете.

Хареса ли ти?

Сподели с приятели в:

back-arrowfacebook-icongoogle+instagrammailread-latersearchsubmit-arrowtwitteryoutube1