Пълнозърнеста баница със спанак и гъби - видео рецепта

Бърза видео рецепта

 

spinach-banitza Тази сутрин с двойка приятели и най-почетния ми дегустатор се бяхме отправили към едно от любимите си места за брънч. И точно докато им разказвахме какви вкуснотии ги очакват, на входа на метрото гладниците бяха завладяни от миризмата на топла софийска баница. Не, че имам нещо против баницата по принцип, но винаги предпочитам да я консумирам домашно приготвена. Речено - сторено.

Това обезоръжаващо вкусно творение се роди в ранния неделен следобед. Вижте как да си приготвите тази пълнозърнеста домашна баница със спанак, гъби и още нещо. 

Ако искате да получавате ексклузивни седмични новини, трикове, идеи и съвети от кухнята на Foodie Boulevard, може да се абонирате напълно безплатно тук

Продукти

  • пълнозърнести кори за баница
  • 50г пресен спанак
  • 4 яйца
  • 200г сирене по избор
  • 100г кашкавал по избор
  • 3-4 печурки
  • 50г сурови ядки по избор
  • ленено масло по желание

Начин на приготвяне

  1. Загрейте фурната на 180 градуса.

  2. Нарежете спанака на ивици.

  3. Нарежете гъбите на кубчета.

  4. Натрошете сиренето.

  5. Настържете кашкавала.

  6. Разбъркайте всички продукти, като отделите малко от кашкавала и ядките за поръсване.

  7. Разпределете малко от сместа в единия край на лист пълнозърнести кори за баница и го навийте на руло.

  8. Повторете до изчерпване на продуктите.

  9. Подретете баницата върху застлана с хартия за печене тава.

  10. Изпечете баницата за 25 минути или до златисто.

  11. Нарежете и поднесете.

Хареса ли ти?

Сподели с приятели в:

back-arrowfacebook-icongoogle+instagrammailread-latersearchsubmit-arrowtwitteryoutube1