Бързо яйчено суфле - видео рецепта

Видео рецепта

 

egg-souffle-philips-airfryer Наскоро ви разказах за експериментите си в най-новата си кухненска джаджа - Philips Airfryer, в който за буквално 15 минути приготвих най-успешния си тиквен крем карамел до момента.

Днешната идея отново приготвих в него, като този път импровизацията беше на тема бърза вечеря. И беше наистина бърза. Приготвих това сочно яйчено суфле отново за 15 минути, а най-удобното от всичко беше, че не трябваше да го надзиравам постоянно и да се притеснявам да не го изгоря.  

egg-souffle-philips-airfryerТук пространството за импровизации отново е безгранично. Подобно яйчено суфле може да се разнообрази, като към продуктите се добавят любимите ви зеленчуци. Например тиквичка, сладък картоф, целина или тиква са чудесни, като най-добрият вариант е да ги настържете. 

Вместо сирене може да сложите кашкавал или извара.  Вместо маслини - може да добавите сурови ядки. Вместо пресни домати - може да използвате сушени.  Изобщо - трудно може да сгрешите ;) 

Ако искате да получавате ексклузивни седмични новини, трикове, идеи и съвети от кухнята на Foodie Boulevard, може да се абонирате напълно безплатно тук

Продукти

  • 1/2 домат
  • 2 печурки
  • шепа маслини без костилка
  • 50г сирене по избор
  • 3 яйца
  • подправки на вкус

Начин на приготвяне

  1. Нарежете домата на полумесеци.
  2. Нарежете гъбите и маслините на шайби.

  3. Натрошете сиренето или го нарежете на кубчета.

  4. Разбркайте всички продукти и изсипете сместа в огнеупорен съд.

  5. Овкусете.

  6. Изпечете суфлето във Philips Airfryer на 180 градуса за 13 минути или за около 25-30 минути на същата температура в предварително загрята фурна.

  7. Поднесете суфлето топло.

Хареса ли ти?

Сподели с приятели в:

back-arrowfacebook-icongoogle+instagrammailread-latersearchsubmit-arrowtwitteryoutube1