Бананица или баница с банан - видео рецепта

Видео рецепта

 

p1240683 Днес си приготвяме едно класическо изкушение в нетрадиционно изпълнение – пълнозърнеста баница с банан или бананица.  Ето как една класическа закуска придобива изцяло ново амплоа!

p1240686s Свикнали сме баницата да е нещо "виновно". Най-честата асоциация с този вид закуска е "мазна". Добрите новини са, че дори нещо с толкова пословично негативна репутация като баницата може да бъде трансформирано. Има как да си приготвим баница, така че тя да има заслужено място в едно пълноценно хранене и същевременно да запазим уникалния й вкус, макар и в ново амплоа. Днешната импровизация е илюстрация как можем да направим именно това ;)  Вижте как да си приготвите тази пълнозърнеста бананица. 

  • Ако искате да надниквате в моята кухня и да получавате ексклузивни новини, трикове, идеи и съвети от ежедневието на Софи и от света на Foodie Boulevardтук може да се абонирате напълно безплатно за седмичния ми бюлетин.  
  • Всички мои видео рецепти, вкусни приключения и практични съвети и идеи за вкусно и пълноценно хранене може да откриете в моя YouTube канал.

Продукти

  • 1 пакет пълнозърнести кори за баница
  • 4 яйца
  • 2 банана
  • петмез от фурми на око (около 100 мл.) или друг подсладител по желание
  • 50г сурово белено слънчогледово семе (или други сурови ядки)
  • 4-5 с.л. кокосови стърготини
  • канела по желание
  • 1 жълтък за намазване
  • семена за поръсване

Начин на приготвяне

  1.  Загрейте фурната на 180 градуса.
  2. С помощта на чопър, пасатор или кухненски робот блендирайте до хомогенност яйцата, бананите, подсладителя и щипка канела за аромат.
  3. Върху лист пълнозърнести кори за баница разпределете от сместа равномерно, поръсете сурови ядки по избор и малко кокосови стърготини по желание, добавете още малко канела за аромат и навийте на руло.
  4. Повтаряйте до изчерпване на продуктите.
  5. Подредете бананицата в застлана с хартия за печене тава. Намажете с жълтък.
  6. Поръсете с шепа семена за декорация и изпечете бананицата за около 20 минути или до златисто.
  7. Охладете бананицата за няколко минути, нарежете и поднесете.

  

Хареса ли ти?

Сподели с приятели в:

back-arrowfacebook-icongoogle+instagrammailread-latersearchsubmit-arrowtwitteryoutube1