
от Софи Йотова, чете се за 2 минути
Видео рецепта
Днес си приготвяме едно есенно изкушение – пудинг с печена тиква, извара, фурми и авокадо. Обожавам есента, защото някои от най-любимите ми вкусове са лесно достъпни през този сезон. Неведнъж съм споделяла тиквени изкушения, които са чест герой на трапезата у дома.
Днешното предложение отново попада в категорията "експресни идеи", които се приготвят за по-малко от 5 минути с едно единствено условие - тиквата трябва вече да е изпечена. Идеята ми дойде, когато бях изпекла сериозно количество тиква. С най-почетния ми дегустатор бяхме похапнали доста от нея, но трябваше да измисля нещо за остатъка. Имах и малко сушена райска ябълка под ръка, така че решението беше пред очите ми ;)
Вижте как да си приготвите това тиквено изкушение.
- Ако искате да надниквате в моята кухня и да получавате ексклузивни новини, трикове, идеи и съвети от ежедневието на Софи и от света на Foodie Boulevard, тук може да се абонирате напълно безплатно за седмичния ми бюлетин.
- Всички мои видео рецепти, вкусни приключения и практични съвети и идеи за вкусно и пълноценно хранене може да откриете в моя YouTube канал.
Продукти
- 150г печена тиква
- 1 банан
- 50г извара (или рикота)
- 3-4 резена райска ябълка (прясна или сушена)
- канела
- декорация по желание
Начин на приготвяне
- С помощта на чопър, пасатор или кухненски робот блендирайте всички продукти до желаната консистенция.
- Декорирайте по желание и поднесете.
Хареса ли ти?
За още идеи от кухнята на заетия човек -
присъедини се към групата Практично готвене за заети хора.
Сподели с приятели в: