Спаначени палачинки

...с оризово брашно и конопено семе

Безглутенови палачинки с предпразничен характер

 

p1240934 Видимо е, че макар да е още средата на ноември, коледното ми вдъхновение работи с пълна сила. Затова и днешните спаначени палачинки с оризово брашно са стилизирани именно по този начин. Разбира се, ако ви е твърде рано за коледни мотиви, спокойно може да аранжирате своите палачинки, така че да приличат на друго традиционно зелено нещо - например Шрек. 

Продуктите по традиция са с възможност за адаптация. Вместо оризово брашно може да използвате буквално всяко друго. Ако не консумирате прясно мляко - може да го замените с ядково. Ако пък нямате спанак - може да използвате кейл или лапад.  

Продукти

  • 1 банан
  • 2 яйца
  • 70г оризово брашно
  • 2 шепи спанак
  • 100 мл прясно козе мляко
  • 3 с.л. белено конопено семе
  • гарнитура по желание

Начин на приготвяне

  1. С помощта на чопър, пасатор или кухненски робот блендирайте яйцата с банана, брашното, прясното мляко, конопеното семе и спанака.

  2. В предварително нагорещен на среден огън и леко намазнен тиган изсипете по малко от сместа, така че да оформите малки палачинки.

  3. Изпечете палачинките за по минута-две от всяка страна.

  4. Охладете върху решетка, гарнирайте по желание и поднесете.

Хареса ли ти?

Сподели с приятели в:

back-arrowfacebook-icongoogle+instagrammailread-latersearchsubmit-arrowtwitteryoutube1