Спаначен сладкиш с фурми

Импровизирано коледно дръвче

 

koledno-dryvche С наближаването на празничния сезон винаги се сещам за някои от любимите си вкусни творения с коледна тематика. Едно от тях е този спаначен сладкиш с фурми, който може би сте виждали на страниците на дебютната ми книга Вкусно с усмивка: 123 кулинарни приключения.

Предложението е подходящо както за празничния сезон, така и просто като небрежен десерт за всеки друг момент през годината. Стилизирането под формата на елха беше известно предизвикателство, като, разбира се, далеч няма нужда и вие да го правите. 

p1160498_small

Продукти

  • 4 яйца
  • 1 банан
  • 2 шепи спанак или лапад
  • 10 фурми без костилка или други сушени плодове по избор
  • шепа сурови ядки
  • 50г бадемово брашно или друго безглутеново брашно по избор

Начин на приготвяне

  1. Загрейте фурната на 160 градуса с вентилатор.
  2. С помощта на мощен блендер, пасатор, чопър или кухненски робот блендирайте всички продукти без боровинките до получаване на еднородна смес.
  3. Застелете тавата от фурната или друга плоска тава с хартия за печене.
  4. Изсипете сместа върху хартията по продължение на тавата и изравнете (след изпичане на сместа ще оформите елхата на ръка).
  5. Изпечете сместа за 20 минути, изключете фурната и оставете печивото да се охлади напълно.
  6. Внимателно отстранете хартията от печивото и с помощта на нож оформете елха.
  7. Декорирайте по желание и поднесете.

   

Хареса ли ти?

Сподели с приятели в:

back-arrowfacebook-icongoogle+instagrammailread-latersearchsubmit-arrowtwitteryoutube1