
от Софи Йотова, чете се за 1 минута
Импровизирано коледно дръвче
С наближаването на празничния сезон винаги се сещам за някои от любимите си вкусни творения с коледна тематика. Едно от тях е този спаначен сладкиш с фурми, който може би сте виждали на страниците на дебютната ми книга Вкусно с усмивка: 123 кулинарни приключения.
Предложението е подходящо както за празничния сезон, така и просто като небрежен десерт за всеки друг момент през годината. Стилизирането под формата на елха беше известно предизвикателство, като, разбира се, далеч няма нужда и вие да го правите.
Продукти
- 4 яйца
- 1 банан
- 2 шепи спанак или лапад
- 10 фурми без костилка или други сушени плодове по избор
- шепа сурови ядки
- 50г бадемово брашно или друго безглутеново брашно по избор
Начин на приготвяне
- Загрейте фурната на 160 градуса с вентилатор.
- С помощта на мощен блендер, пасатор, чопър или кухненски робот блендирайте всички продукти без боровинките до получаване на еднородна смес.
- Застелете тавата от фурната или друга плоска тава с хартия за печене.
- Изсипете сместа върху хартията по продължение на тавата и изравнете (след изпичане на сместа ще оформите елхата на ръка).
- Изпечете сместа за 20 минути, изключете фурната и оставете печивото да се охлади напълно.
- Внимателно отстранете хартията от печивото и с помощта на нож оформете елха.
- Декорирайте по желание и поднесете.
Хареса ли ти?
За още идеи от кухнята на заетия човек -
присъедини се към групата Практично готвене за заети хора.
Сподели с приятели в: