Какаови палачинки с тиквено брашно

Импровизация в движение на тема палачинкови приключения

p1180779 Както съм споделяла неведнъж, имам известна склонност да се пристрастявам към приготвяне на палачинки. Да, падам си по тях, но има и друга причина. Всеки път, когато започна да приготвям палачинки, се ражда изцяло нова рецепта.  Това е чарът на готвенето в движение, което позволява постоянни импровизации и оптимизиране на наличните продукти. 

Днешните какаови палачинки са подобен пример за нещо, приготвено изцяло в движение.  

Продукти

  • 3 жълтъка
  • 2 яйца
  • 1 банан
  • 1 с.л. тиквен тахан
  • 5 с.л. тиквено брашно
  • 2 с.л. какао

Начин на приготвяне

  1. С помощта на чопър, пасатор или кухненски робот блендирайте яйцата с банана, брашното, прясното мляко, конопеното семе и спанака.
  2. В предварително нагорещен на среден огън и леко намазнен тиган изсипете по малко от сместа, така че да оформите малки палачинки.
  3. Изпечете палачинките за по минута-две от всяка страна.
  4. Охладете върху решетка, гарнирайте по желание и поднесете.

Хареса ли ти?

Сподели с приятели в:

back-arrowfacebook-icongoogle+instagrammailread-latersearchsubmit-arrowtwitteryoutube1