Зеленчукови тиганички

Обичам неутрални ястия, които позволяват да ги аранжираш с каквато гарнитура ти се яде в конкретния момент. Викам им хамелеони ;) 

Когато приготвяме храна за повече от един човек и разполагаме с ограничено време, една от най-щадящите и оптимални стратегии, с която за минимално време да приготвим храна, която да се хареса на максимално много хора, е да приготвяме семпли неща. Неща, които са добра компания както за сладка, така и за солена гарнитура.

Днешната закуска е именно такава.

Тиганичките съдържат само базови продукти, които позволяват крайният резултат да бъде гарниран както с мед, плодове и тахан, така и с маслини, сирене или за каквото друго подходящо се сетите.

Импровизациите са повече от препоръчителни. Вместо цитираните продукти може да използвате абсолютно всеки друг зеленчук, който е подходящ за настъргване и не е краставица ;)

Изпълнението ще бъде успешно с картоф, целина, пащърнак и всеки друг подобен зеленчук.

Продукти

За 7 броя:

  • 3 с.л. настърган сладък картоф
  • 3 с.л. настърган морков
  • 3 с.л. настъргана тиква
  • 3 с.л. настъргано червено цвекло
  • 1 яйце
  • 50г овесени трици или брашно по избор
  • Продукти по желание за овкусяване

Начин на приготвяне

  1. Разбъркайте всички продукти до хомогенност.
  2. В предварително намазнен и загрян на среден огън тиган разпределете по малко от сместа и оформете плоски тиганички.
  3. Изпечете тиганичките за по няколко минути от всяка страна.
  4. Извадете в съд по избор и ги поднесете със сладка и солена гарнитура по желание.

Хареса ли ти?

Сподели с приятели в:

back-arrowfacebook-icongoogle+instagrammailread-latersearchsubmit-arrowtwitteryoutube1