"Фокача" от хумус с пшеничен зародиш

В хладилника нямаше нищо. Не съвсем "нищо", но почти.

Имаше буркан нахут. Няколко печурки. Малко кашкавал. Лютеница без захар и консерванти на дъното на буркана. Не повече от 10тина полуспаружени маслини.

В шкафа имаше опаковка пшеничен зародиш. 

Аз бях гладна и трябваше да тренирам. И после да бързам. 

Нямах време за много философии. 

Не го мислих много много. 

Забърках нещо и отидох в хола да си направя тренировката, докато бюджетната ми импровизация се готвеше. 

И излезе това. 

Обичам ги тези моменти "ох, какво да сготвя..." 

Продукти

За основата:

  • 200г нахут от буркан (или готов хумус)
  • пшеничен зародиш на око - около 80г (или овесени ядки/трици)
  • сол на вкус

За отгоре:

  • лютеница 
  • 1 печурка, нарязана на филийки
  • 2-3 с.л. настърган кашкавал
  • 2-3 маслини, нарязани на шайби
  • шепа тиквено семе по желание (или други сурови ядки)
  • подправки по избор 

Начин на приготвяне

  1. Включи фурната на 160 градуса и застели плитка тава с хартия за печене. 
  2. Блендирай нахута с пшеничния зародиш. 
  3. Разстели сместа равномерно върху хартията.
  4. Изпечи за 15 минути. 
  5. Извади основата, намажи я с лютеницата и подреди останалите продукти. 
  6. Върни във фурната за 5 минути. 

Хареса ли ти?

За още идеи от кухнята на заетия човек -
присъедини се към групата Практично готвене за заети хора.

Сподели с приятели в:

Имейл бюлетин

Абонирай се, не изпускай новостите от нашата кухня.

back-arrowcheckoutfacebook-icongoogle+instagrammailread-latersearchsubmit-arrowtwitteryoutube1