Хрупкав тост с мед, черен тахан и авокадо

Ако не си пробвал/а тахан от черен сусам, а си падаш по тахановия вкус, време ти е.

В един мързелив неделен следобед много ми се ядеше нещо сладко. Ама много не ми се готвеше.

И си забърках това. 

През последните години почти не ям хляб, но имам моменти, в които просто искам нещо хрупкаво в комбинация с нещо нещо - тип сандвич или брускета. 

Мушнах една пълнозърнеста филийка за 2 минути във фурната (понеже нямам тостер).

Извадих я и я намазах с медено-тахановата смес. 

Ммммм. Да. 

Пак ще бъркам и ще мажа. 

Продукти

  • 1 пълнозърнеста филийка 
  • 3 с.л. тахан от черен сусам (или друг по избор)
  • мед на вкус (по желание замени с кленов сироп, петмез, меласа и т.н.)
  • 1/4 авокадо, нарязано на филийки
  • горски плодове по желание за декорация 

Начин на приготвяне

  1. Препечи филийката. 
  2. Разбъркай меда с тахана. 
  3. Намажи филийката. 
  4. Подреди отгоре авокадото. 
  5. Декорирай по желание. 

Хареса ли ти?

За още идеи от кухнята на заетия човек -
присъедини се към групата Практично готвене за заети хора.

Сподели с приятели в:

Имейл бюлетин

Абонирай се, не изпускай новостите от нашата кухня.

back-arrowcheckoutfacebook-icongoogle+instagrammailread-latersearchsubmit-arrowtwitteryoutube1