
от Софи Йотова, чете се за 1 минута
Ако не си пробвал/а тахан от черен сусам, а си падаш по тахановия вкус, време ти е.
В един мързелив неделен следобед много ми се ядеше нещо сладко. Ама много не ми се готвеше.
И си забърках това.
През последните години почти не ям хляб, но имам моменти, в които просто искам нещо хрупкаво в комбинация с нещо нещо - тип сандвич или брускета.
Мушнах една пълнозърнеста филийка за 2 минути във фурната (понеже нямам тостер).
Извадих я и я намазах с медено-тахановата смес.
Ммммм. Да.
Пак ще бъркам и ще мажа.
Продукти
- 1 пълнозърнеста филийка
- 3 с.л. тахан от черен сусам (или друг по избор)
- мед на вкус (по желание замени с кленов сироп, петмез, меласа и т.н.)
- 1/4 авокадо, нарязано на филийки
- горски плодове по желание за декорация
Начин на приготвяне
- Препечи филийката.
- Разбъркай меда с тахана.
- Намажи филийката.
- Подреди отгоре авокадото.
- Декорирай по желание.
Хареса ли ти?
За още идеи от кухнята на заетия човек -
присъедини се към групата Практично готвене за заети хора.
Сподели с приятели в: