Доматена яхния със спанак

Дядото на най-почетния ми дегустатор постоянно ни изпраща домашен доматен сос.

Малко ме е срам да си призная, че дълго не знаех какво да го правя. Докато една вечер ми се хапваше нещо подобно на миш-маш, но експериментирах с изцяло растително хранене. И тогава "родих" тази яхния. С домашен доматен сос. И спанак. И пшеничен зародиш. И растителен кашкавал.

Толкова ми хареса, че на следващия ден я приготвих пак. А това никога не го правя! 

Продукти

  • 500 мл. доматен сос
  • 100г пшеничен зародиш (по желание замени с пшеничен гранулат, кайма или овесени ядки)
  • 2 шепи спанак (или лапад)
  • 2 печурки (или други гъби по желание)
  • 50г растителен (или класически) кашкавал
  • 1 с.л. кокосово масло (по желание замени с гхи, краве/козе масло или тахан)
  • шепа сурови ядки по желание 
  • сол на вкус
  • подправки по избор 

Начин на приготвяне

  1. Изсипи доматения сос в уок тиган и го загрей на среден котлон. 
  2. Добави пшеничния зародиш, подправките, солта, кокосовото масло, спанака и ядките и разбъркай добре. Захлупи и остави да къкри. 
  3. Нарежи гъбите и настържи кашкавала. Добави в тигана и разбъркай. 
  4. Захлупи и готви яхнията за около 20 минути или до пълно омекване на печурките.
  5. Поднеси яхнията топла или студена. 

Хареса ли ти?

За още идеи от кухнята на заетия човек -
присъедини се към групата Практично готвене за заети хора.

Сподели с приятели в:

Имейл бюлетин

Абонирай се, не изпускай новостите от нашата кухня.

back-arrowcheckoutfacebook-icongoogle+instagrammailread-latersearchsubmit-arrowtwitteryoutube1