Сочно бананово барче с фурми и ленено семе

Много харесвам комбинацията между сочно и хрупкаво - както в десерти, така и в основни ястия. Обожавам фойерверка от текстури и вкусове, който усещам още с първата хапка от някой сладкиш с плодове и ядки. 

Днешното барче създадох точно в момент, в който много ми се хапваше нещо с много нюанси и богата комбинация от сочни и хрупкави елементи. 

Реших, освен обичайните заподозрени, в състава да включа и спанак - ей така, да видя какво ще се получи. Резултатът беше страхотен и оттогава редовно приготвям сладкиши със спанак. 

Ако това е твърде смело или странно за твоето небце - спокойно можеш да го пропуснеш. Можеш да променяш и адаптираш продуктите и съотношенията между тях според предпочитанията и възможностите си. 

Продукти

За 20 парчета:

  • 7 яйца
  • 25 фурми без костилка, пюрирани (по желание замени с други сушени плодове)
  • 50г сурови орехи, натрошени (или други сурови ядки по желание)
  • 100г спанак, измит и нарязан на ивици или пасиран
  • 100мл прясно мляко по избор (растително или животинско)
  • 100г мляно ленено семе
  • 100г пшеничен зародиш (по желание замени с брашно по избор)
  • 100г овесени ядки (по желание замени с овесени трици)
  • 4 банана, намачкани
  • декорация по желание (аз сложих микс горски плодове)

Начин на приготвяне

  1. Загрей фурната на 180 градуса с вентилатор и застели плитка тава с хартия за печене.
  2. Разбъркай всички продукти за барчето до хомогенност и прехвърли сместа в тавата. Изравни с помощта на шпатула или с леко навлажнени ръце.
  3. Изпечи барчето за 30-35 минути или докато се отделя лесно от хартията. 
  4. Охлади барчето напълно преди нарязване. 

Хареса ли ти?

За още идеи от кухнята на заетия човек -
присъедини се към групата Практично готвене за заети хора.

Сподели с приятели в:

Имейл бюлетин

Абонирай се, не изпускай новостите от нашата кухня.

back-arrowcheckoutfacebook-icongoogle+instagrammailread-latersearchsubmit-arrowtwitteryoutube1