Чийз пудинг с мед, рикота и горски плодове

Първият десерт, който някога съм приготвяла, беше чийзкейк. Изглеждаше изключително нескопосано, разпадаше се и не исках да го показвам на никого. Но и до ден днешен няма да забравя вкуса му. Беше божествен! Още тогава чийзкейкът се превърна в любимия ми десерт. 

Рецепти за чийзкейкове има безброй. Аз самата съм приготвяла сигурно десетки разновидности. С печене и без печене. С желатин и с агар-агар. С рикота, маркарпоне, цедено кисело мляко и с извара. И няма един правилен начин, по който можеш да си приготвиш страхотен чийзкейк! 

За съжаление, той не е от десертите, които се приготвят експедитивно. Макар да е доста лесен за изпълнение, някои от елементите в подготовката му са доста пипкави и изискват време. Един такъв елемент е подготвянето на основата. 

Когато имам време да се развихря, приготвям чийзкейкове с хрупкава основа, която грижливо оформям.

Когато нямам време - приготвям чийз "пудинги". С други думи, приготвям си само крема, който поднасям като десерт в чаша или купичка. Приготвянето му отнема буквално 2-3 минути, а визуално е не по-малко ефектен от чийзкейка. 

Ето как приготвих днешната версия. 

Продукти

За 2 порции: 

  • 100г рикота (по желание замени с маскарпоне, цедено кисело мляко, извара или скир)
  • мед на вкус (или друг подсладител по желание в количество според предпочитаната сладост) 
  • 100г микс горски плодове
  • 2 с.л. кокосово масло
  • 1 банан
  • декорация по желание

Начин на приготвяне

  1. С помощта на чопър, пасатор или кухненски робот блендирай до хомогенност всички продукти без тези за декорацията. 
  2. Аранжирай по желание и поднеси или замрази за около час. 

Хареса ли ти?

Сподели с приятели в:

back-arrowfacebook-icongoogle+instagrammailread-latersearchsubmit-arrowtwitteryoutube1