Спаначено гнездо с плънка от авокадо и тахан

Понякога сутрин се събуждам с готова визия в главата си какво ново вкусно и красиво нещо искам да сътворя в конкретния ден. Разбира се, важното е да се приготвя бързо и лесно, да е бюджетно, да зарежда организма ми с ценни макро и микронутриенти и далеч не на последно място - да ми е вкусно. 

Това гнездо се роди точно така. Имах спанак, който се чудех какво да правя. От известно време бях на вълна импровизации с пшеничен зародиш и в купата с плодовете ме чакаше едно бързо покафеняващо авокадо. Сглобих пъзела и се получи това :) 

Макар гнездото да е чудесен вариант за ефектно, бюджетно и много лесно предястие, без проблем можеш да го хапнеш и за закуска. Аз направих точно така и благодарение на пълноценната комбинация между протеини, мазнини и въглехидрати, тази зелена вкуснотия ме държа сита за около 5 часа. 

Продукти

За 1 гнездо:

За гнездото:

  • 50г пшеничен зародиш (по желание замени с брашно по избор, овесени ядки, овесени/пшенични трици, фибри хуск или люспи по избор)
  • 1 шепа спанак, измит
  • сол на вкус
  • 2 с.л. тахан по избор

За плънката:

  • 1/2 авокадо
  • 2 с.л. тахан по избор
  • 2 шепи спанак
  • лимонов сок на вкус
  • сол на вкус
  • декорация по желание

Начин на приготвяне

  1. Загрей фурната на 160 градуса с вентилатор и застели плитка тава с хартия за печене. 
  2. С помощта на чопър, пасатор или кухненски робот блендирай до хомогенност всички продукти за гнездото. 
  3. С ръце оформи гнездо и го постави върху хартията. Изпечи за 10тина минути или до хрупкаво.
  4. За плънката: блендирай всички продукти до хомогенност и напълни гнездото. 
  5. Декорирай по желание и поднеси. 

Хареса ли ти?

За още идеи от кухнята на заетия човек -
присъедини се към групата Практично готвене за заети хора.

Сподели с приятели в:

Имейл бюлетин

Абонирай се, не изпускай новостите от нашата кухня.

back-arrowfacebook-icongoogle+instagrammailread-latersearchsubmit-arrowtwitteryoutube1