Оризови рулца с извара, банан и кокосов нектар

Ако обичаш да се заиграваш със странни (или просто не твърде популярни продукти), оризовите кори са чудесна занимавка. Преди да ги намокриш са като пластмасови, но стават за хрупане. Намокриш ли ги - стават мекички и гъвкави. Изобщо, голяма забава ;) 

Днешните рулца се приготвят точно с тях. Ефектни са, красиви са, стават за впечатляване на гости и са доста бюджетни. И, разбира се, можеш да експериментираш с всякакви комбинации при продуктите.

Аз съм ги поднасяла както сурови, така и печени, като спокойно можеш да добавиш яйце към изварата, да замениш кокосовия нектар със сирене и реално да си приготвиш банички без глутен. 

Декорацията ги прави истински ефектни, а комбинацията между нежна плънка и хрупкави ядки е моят личен фаворит при десертите. 

Продукти

За 12 рулца

  • 12 оризови кори 
  • 100г извара (по желание замени с рикота, маскарпоне, цедено кисело мляко, заквасена сметана или скир)
  • 1 банан, нарязан на шайби
  • кокосов нектар на вкус (по желание замени с мед, кленов сироп, петмез от фурми или друг подсладител по желание)
  • 50г сурови ядки по избор
  • 100г горски плодове за декорация 
  • 1/4 авокадо за декорация 

Начин на приготвяне

  1. Разбъркай изварата с кокосовия нектар. 
  2. Накисни един оризов лист във вода за 20 секунди.
  3. Постави изварената смес в единия край на листа. Отгоре подреди декорация по желание и добави сурови ядки.
  4. Завий рулцето, така че плънката да се обвие от листа. Подпъхни двата странични края на листа и завий рулцето докрай.
  5. Повтори процедурата докато се изчерпят продуктите.

Хареса ли ти?

За още идеи от кухнята на заетия човек -
присъедини се към групата Практично готвене за заети хора.

Сподели с приятели в:

Имейл бюлетин

Абонирай се, не изпускай новостите от нашата кухня.

back-arrowcheckoutfacebook-icongoogle+instagrammailread-latersearchsubmit-arrowtwitteryoutube1