Протеинова пица без брашно

Днес няма да философствам много. В тази пица има около 100г протеин. Няма брашно. Няма излишни въглехидрати. Няма месене, точене, цапане на кухнята. 

Приготвя се за по-малко от 30 минути и позволява всякакви интерпретации. Но те съветвам да пробваш основата по моя начин поне веднъж. Ако имаш трудност да си набавяш протеини и същевременно искаш да намалиш месото, това ще промени живота ти. Без да преувеличавам ;) 

Общата стойност на продуктите е по-малко от 5 лв., а пицата е предостатъчна за двама души. 

Ето как да си я приготвиш:

Продукти

За основата: 

  • 150г пшеничен гранулат
  • 3 яйца
  • сол на вкус
  • подправки по желание

Топинг (гарнитура)

  • лютеница без добавена захар и консерванти (по желание замени с доматен сос)
  • печурка (или други гъби по желание)
  • кашкавал (класически или растителен)
  • чушка
  • спанак
  • маслини

Начин на приготвяне

  1. Загрей фурната на 160 градуса с вентилатор и застели тавата от фурната с хартия за печене.
  2. Разбъркай всички продукти за основата и ги остави настрани за 10 минути (за да омекне гранулата).
  3. От горната смес оформи окръжност върху тавата и притисни продуктите плътно, така че да оформиш блат с еднаква дебелина.
  4. Изпечи блата за 15 минути докато подготвиш гарнитурата.
  5. Намажи блата с лютеницата и отгоре подреди гарнитурата.
  6. Върни пицата във фурната за още няколко минути докато кашкавалът се разтопи.

Хареса ли ти?

За още идеи от кухнята на заетия човек -
присъедини се към групата Практично готвене за заети хора.

Сподели с приятели в:

Имейл бюлетин

Абонирай се, не изпускай новостите от нашата кухня.

back-arrowcheckoutfacebook-icongoogle+instagrammailread-latersearchsubmit-arrowtwitteryoutube1