Бананово барче с орехи, ягоди и кокосово масло

Какво правиш, когато си се захванал да правиш бананов сладкиш, а имаш само 1 банан? 

Импровизираш. 

Често говоря за продукти, които наричам "хамалеони". Важното при тях е, че са с неутрален вкус и са подходящи за включване както в сладки, така и в солени ястия. С нахута ситуацията е точно такава. 

Текстурата му е доста подобна на банана и чудесно се вписа в сладкиша заради напълно базовия си вкус, който чудесно подчертах с фурмите. 

Резултатът е на снимката. Барчето се получи точно тази комбинация, която обожавам - сочно и хрупкаво едновременно. Плодово и ядково. С малко кокос. 

Йес. 

Продукти

  • 250г нахут от буркан (или сварен по желание)
  • 1 банан, намачкан
  • 100г ягоди, нарязани на кубчета
  • 50г сурови орехи, натрошени
  • 200г овесени ядки без добавена захар
  • 100г пшенични трици (по желание замени с мляно ленено семе или овесени трици)
  • 15 фурми без костилка (или други сушени плодове по желание)
  • 50 мл. кокосово масло

 

Начин на приготвяне

  1. Загрей фурната на 180 градуса и застели плитка тава с хартия за печене. 
  2. С помощта на чопър, пасатор или кухненски робот блендирай нахута с фурмите и кокосовото масло до хомогенност. 
  3. Добави останалите продукти към горната смес и разбъркай добре. 
  4. Прехвърли сместа върху хартията и изравни.
  5. Изпечи барчето за 30 минути и охлади напълно преди нарязване (продължителността на печене може да варира в зависимост от мощността на фурната ти).

Хареса ли ти?

Сподели с приятели в:

back-arrowfacebook-icongoogle+instagrammailread-latersearchsubmit-arrowtwitteryoutube1