Здравословен домашен чипс от кейл

Кейл или така нареченото листно или къдраво зеле е едногодишно или двугодишно растение, култивиран вид зеле, което образува само листна маса без глави.

Това е зеленчук, който за съжаление все още е слабо разпространен у нас, макар да добива все по-голяма популярност заради интересните си кулинарни превъплъщения, като например днешната здравословна рецепта за домашен чипс от кейл, приятния си вкус и невероятно огромните ползи за здравето и организма ни като цяло.

Някои от здравословните ползи на кейла са, че съдържа големи количества желязо, малко калории, много фибри, фолиева киселина, магнезий, витамин К и какво ли още не...  

Продукти

  • 1 глава кейл (или 1 тарелка)
  • 1 с.л. зехтин
  • сол на вкус

Начин на приготвяне

  1. Измийте добре и накъсайте кейла на дребни късчета.
  2. Наредете кейла на един слой в плитка тавичка върху хартия за печене.
  3. Поръсете със зехтина и посолете. Разбъркайте добре, за да се покрият всички късчета равномерно.
  4. Изпечете чипса на не повече от 100 градуса с горен и долен реотан и следете постоянно да не изгори.

Хареса ли ти?

За още идеи от кухнята на заетия човек -
присъедини се към групата Практично готвене за заети хора.

Сподели с приятели в:

Имейл бюлетин

Абонирай се, не изпускай новостите от нашата кухня.

back-arrowfacebook-icongoogle+instagrammailread-latersearchsubmit-arrowtwitteryoutube1