Сладък спаначен пай с фурми и банан

През лятото обичам да приготвям леки и свежи десерти, които да се консумират добре охладени. Днешният пай е точно такъв. 

По принцип съм голям фен на комбинацията банан + фурми + извара и в този десерт ще видиш именно тази комбинация. Но понеже никак не обичам да приготвям едни и същи ястия повече от веднъж, нямаше как да не придам на този пай индивидуален характер. И го направих като в него включих спанак и тахан от кашу! 

Вероятно идеята за спанак в десерт ти звучи като пълна лудост и няма да те убеждавам, че ще се влюбиш в този пай. Но те предизвиквам да сложиш скептицизма и просто да дадеш шанс. Позволи си да се изненадаш приятно ;) 

Продукти

  • 2 яйца
  • 50г спанак (по желание замени с кейл или лапад)
  • 50г извара
  • 4-5 фурми без костилка или повече по желание (или друг подсладител по желание)
  • 1 банан
  • 3-4 с.л. тахан от кашу (или друг по избор)
  • декорация по избор

 

Начин на приготвяне

  1. Загрей фурната на 180 градуса.
  2. С помощта на чопър, пасатор или кухненски робот блендирай всички продукти за пая до пълна хомогенност.
  3. Прехвърли горната смес в тавичка по избор и изпечи пая за 25-30 минути. 
  4. Поднеси пая добре охладен, 

Хареса ли ти?

Сподели с приятели в:

back-arrowfacebook-icongoogle+instagrammailread-latersearchsubmit-arrowtwitteryoutube1