
от Софи Йотова, чете се за 1 минута
През лятото обичам да приготвям леки и свежи десерти, които да се консумират добре охладени. Днешният пай е точно такъв.
По принцип съм голям фен на комбинацията банан + фурми + извара и в този десерт ще видиш именно тази комбинация. Но понеже никак не обичам да приготвям едни и същи ястия повече от веднъж, нямаше как да не придам на този пай индивидуален характер. И го направих като в него включих спанак и тахан от кашу!
Вероятно идеята за спанак в десерт ти звучи като пълна лудост и няма да те убеждавам, че ще се влюбиш в този пай. Но те предизвиквам да сложиш скептицизма и просто да дадеш шанс. Позволи си да се изненадаш приятно ;)
Продукти
- 2 яйца
- 50г спанак (по желание замени с кейл или лапад)
- 50г извара
- 4-5 фурми без костилка или повече по желание (или друг подсладител по желание)
- 1 банан
- 3-4 с.л. тахан от кашу (или друг по избор)
- декорация по избор
Начин на приготвяне
- Загрей фурната на 180 градуса.
- С помощта на чопър, пасатор или кухненски робот блендирай всички продукти за пая до пълна хомогенност.
- Прехвърли горната смес в тавичка по избор и изпечи пая за 25-30 минути.
- Поднеси пая добре охладен,
Хареса ли ти?
За още идеи от кухнята на заетия човек -
присъедини се към групата Практично готвене за заети хора.
Сподели с приятели в: