Постна протеинова пицета без брашно

Една сутрин се чудех какво ми се закусва. Исках нещо с много протеин, но експериментирах с постни рецепти. Яйцата и месото отпаднаха. Имах разни продукти и в крайна сметка сглобих това - пицета за един без една прашинка брашно! И с мноооого протеин! 

Приготвя се за нула време, подходяща е за хапване накрак и можеш да я гарнираш с каквото имаш под ръка. 

Вместо доматения сос можеш да включиш всичко с подобна консистенция - тахан, сметана, яйца. 

Ако нямаш пшеничен зародиш под ръка, мляно ленено семе също ще ти свърши работа :) 

Продукти

Основа:

  • 200г пшеничен зародиш (по желание замени с пшеничен гранулат)
  • 50мл доматен сос
  • сол на вкус
  • подправки по желание

Топинг:

  • авокадо
  • домат
  • чушка

Начин на приготвяне

  1. Загрей фурната на 180 градуса и застели плитка тава с хартия за печене.
  2. Разбъркай продуктите за основата до хомогенност и прехвърли сместа върху хартията. 
  3. Разточи тестото с пръсти, така че да оформиш тънък блат.
  4. Изпечи блата за 15-20 минути или докато се отделя лесно от хартията.
  5. Гарнирай и се наслади. 

Хареса ли ти?

Сподели с приятели в:

back-arrowfacebook-icongoogle+instagrammailread-latersearchsubmit-arrowtwitteryoutube1