Бадемов сладкиш с горски плодове

Преди време си бях купила една опаковка бадемово брашно. Рядко го правя, защото не е най-бюджетната опция за печива, нито пък съм му чааааак толкова голям фен. Допада ми, но спокойно можеш да го заменяш с тиквено, ленено и сусамово брашно в различни печива - получаваш ядковия вкус за части от цената.

И все пак, понякога си позволявам малко по-екзотични съставки и реших, че бадемовото ми брашно заслужава да го употребя подобаващо и да спретна с него нещо наистина впечатляващо с него. 

За да постигна интензивно ядков вкус, реших да наблегна на изцяло ядкови компоненти в сладкиша. В състава му включих тахан и натрошени бадеми, което допринесе за феноменална текстура и цялостно ядково усещане. 

Подсладих с нектар от кокос, но спокойно можеш да го замениш буквално с всеки течен подсладител, с който разполагаш.

Продукти

  • 200г бадемово брашно (по желание замени с овесени ядки, овесени трици или друго брашно по избор)
  • 100г натрошени бадеми
  • 50 мл. тахан по избор
  • 50 мл. кокосов нектар или повече по желание (можеш да замениш с кленов сироп, нектар от агаве, петмез от фурми, меласа или пюрирани сушени плодове без добавена захар)
  • 50г горски плодове по избор

Начин на приготвяне

  1. Загрей фурната на 160 градуса с вентилатор и застели плитка тава с хартия за печене. 
  2. Разбъркай всички продукти за сладкиша до хомогенност и прехвърли сместа върху хартията. 
  3. С пръсти разточи сместа, така че да се получи блат с дебелина около 1,5 - 2 см.
  4. Изпечи сладкиша за 20 - 25 минути или докато започне да се отделя лесно от хартията. 
  5. Охлади напълно и нарежи. 

Хареса ли ти?

Сподели с приятели в:

back-arrowfacebook-icongoogle+instagrammailread-latersearchsubmit-arrowtwitteryoutube1