Веган купа "Шарена симфония"

Попадала ли ти е репликата ми, че балансът е динамично състояние? Използвам я редовно, за да отговоря на въпроса как се храня аз в ежедневието си. 

Била съм в повече крайности, отколкото можеш да си представиш. Тъпкала съм се с всякакви боклуци. В продължение на близо година не бях хапвала никакъв плод. Дълго време живеех само на пушени пилешки бутчета и кисело мляко 0,1%. После пък го карах на по 3-4 килограма зеленчуци на ден. Само. След това беше мръвка за закуска и следващо ядене след 12 часа. 

И какво научих от всичко? Че можеш да си причиниш толкова ужасни неща на организма, без изобщо да имаш идея. И без изобщо да е видимо. Но то си назрява плавно. И после гърми жестоко. 

Затова през последните години се храня шарено. Експериментирам и слушам тялото си. Затова на www.foodieboulevard.bg ще намериш рецепти за кюфтета и пържоли, но ще намериш и множество постни рецепти. Ще намериш и идеи как да превръщаш едните в другите. Ще намериш безглутенови идеи, ВМНВ, палео и всякакви други неща. Защо? Защото балансът Е динамично състояние и никоя крайност не е ОК дългосрочно. Няма нужда да ми вярваш. Но ти пожелавам да не се налага да го научиш по трудния начин. 

Днес не споделям класическа рецепта. А ти показвам, че преди веган храненето да бъде заклеймено като фанатично, изродско, позьорско, претенциозно и какво ли още не, то беше друго. То беше шарено. Богато. Разнообразно. Провокираше въображението и вдъхновяваше комбинирането на различни растителни продукти така, че чрез тях човек да може да си набави всичко необходимо. И знаеш ли какво? То все още е такова. 

Няма да ме виждаш да мажа полуголи хора с изкуствена кръв на Витошка. Но ще ме видиш да консумирам изцяло растителна храна много често. И знаеш ли, не ме е срам. Защото се чувствам прекрасно. И защото храната ми изглежда ето така! 

Ако ти е любопитно - в купата има: 

 

Продукти

 • растително сирене (без соя, палмово масло и глутен)
 • растителен кашкавал (без соя, палмово масло и глутен)
 • чушка
 • царевица
 • чери домати
 • червен боб
 • авокадо
 • леща
 • нахут
 • маслини

Начин на приготвяне

 1. Свари лещата и я отцеди.
 2. Подготви останалите продукти и окомплектовай шарената симфония.
 3. Наслади се и/или сподели с любим човек!

Хареса ли ти?

За още идеи от кухнята на заетия човек -
присъедини се към групата Практично готвене за заети хора.

Сподели с приятели в:

Имейл бюлетин

Абонирай се, не изпускай новостите от нашата кухня.

back-arrowcheckoutfacebook-icongoogle+instagrammailread-latersearchsubmit-arrowtwitteryoutube1