Ядкови сладки без захар със сушени сливи и тахан

Ако си падаш по ядковия вкус, тази идея ще ти допадне.

В тези хрупкави сладки сложих всичките си любими ядки в напълно случайно съотношение, добавих тахан, овкусих със сушени плодове и си направих един изумително лесен десерт, който си хапвах в движение и в колата. 

Рецептата е напълно ориентировъчна - можеш да импровизираш на 100 процента. Единственото, което е важно, е да постигнеш лепкава текстура. Това се постига с помощта на пюрирани сушени плодове или какъвто и да е течен подсладител. 

Ядките са въпрос на избор, таханът - също. 

Продукти

  • общо 400г микс сурови орехи, кашу, слънчогледово и тиквено семе, сусамово семе, мляно ленено семе, кокосови стърготини
  • 4 с.л. сусамов тахан
  • 10тина сушени сливи без костилка

Начин на приготвяне

  1. Загрей фурната на 160 градуса с вентилатор и застели плитка тава с хартия за печене.
  2. С помощта на чопър, пасатор или кухненски робот блендирай всички продукти за сладките до постигане на желаната текстура. 
  3. Оформи сладки и ги подреди върху хартията. 
  4. Декорирай по желание и изпечи сладките за 20тина минути или до хрупкаво. 

Хареса ли ти?

За още идеи от кухнята на заетия човек -
присъедини се към групата Практично готвене за заети хора.

Сподели с приятели в:

Имейл бюлетин

Абонирай се, не изпускай новостите от нашата кухня.

back-arrowcheckoutfacebook-icongoogle+instagrammailread-latersearchsubmit-arrowtwitteryoutube1