Пица с блат от тиквичка, тахан и ленено семе - видео

Импровизираните пици вече са ми слабост. През последните месеци правя поне 2-3 пъти седмично, защото са чудесни както за закуска, така и за обяд и разбира се - за вечеря. Приготвям всякакви вариации и комбинации от основни продукти и гарнитури и резултатите са винаги различни и никога не разочароват! 

Виж всичко, което има в тази тук: 

Продукти

За основата:

  • 1 тиквичка
  • мляно ленено семе на око (около 80г)
  • 1 с.л. тахан от черен сусам (или друг по избор)
  • сол

Топинг:

  • лютеница без захар
  • растителен кашкавал (или класически)
  • маслини
  • нахут
  • орехи
  • чубрица
  • сол

Начин на приготвяне

  1. Загрей фурната на 160 градуса с вентилатор и застели плитка тава с хартия за печене.
  2. Настържи тиквичката и я разбъркай добре с мляното ленено семе, тахана и солта. 
  3. Прехвърли сместа в тавата и оформи блат. 
  4. Изпечи блата за около 10-15 минути или до хрупкаво.
  5. Извади блата и аранжирай с топинга. 
  6. Допечи пицата за още 10 минути без вентилатор. 
  7. Нарежи и поднеси. 

Хареса ли ти?

Сподели с приятели в:

back-arrowfacebook-icongoogle+instagrammailread-latersearchsubmit-arrowtwitteryoutube1