Безглутенови бананови палачинки с боровинки

Палачинките са редовен герой у дома. Неслучайно на сайта има десетки рецепти за всякакви палачинкови импровизации, които се вписват чудесно както за закуска, така и за десерт. 

Тези тук приготвих за едно специално събитие, на което трябваше да нахраня около 8 души, без изобщо да знам вкусовите им предпочитания. 

Палачинките станаха хит и бяха унищожени дори преди основното ястие!

Продукти

За 20 броя:

  • 1 банан
  • 2 яйца
  • 3-4 сушени сливи
  • 50г боровинки
  • 80г ленено брашно
  • 250 мл. соево мляко (по желание замени с всякакво друго животинско прясно мляко или растителна алтернатива)
  • декорация по желание

Начин на приготвяне

  1. С помощта на чопър, пасатор или кухненски робот блендирай всички продукти за палачинките.
  2. В предварително нагорещен на среден огън и леко намазнен тиган изсипи по малко от сместа, така че да оформиш малки палачинки по цялата повърхност на тигана.
  3. Изпечи палачинките за по минута-две от всяка страна.
  4. Охлади върху решетка, гарнирай по желание и поднеси.

Хареса ли ти?

За още идеи от кухнята на заетия човек -
присъедини се към групата Практично готвене за заети хора.

Сподели с приятели в:

Имейл бюлетин

Абонирай се, не изпускай новостите от нашата кухня.

back-arrowfacebook-icongoogle+instagrammailread-latersearchsubmit-arrowtwitteryoutube1