Брауни с тиква, сладък картоф и фурми

Браунито е любим десерт на множество хора. И определено има защо. Но освен това, браунито има репутация на крайно нездравословен десерт. Това тук е различно.

В него няма захар, брашното е нисковъглехидратно, а основата е от тиква и картоф. Звучи безумно. Няма значение - след първата хапка не ти пука от какво е приготвено. 

Можеш да го подсладиш с фурми, други сушени плодове по избор, кокосова захар или някакъв друг подсладител по желание. 

Консумирай го напълно охладено. Чудесно е в компанията на домашен сладолед. 

Продукти

  • 1 средно голям сладък картоф, обелен и настърган
  • 600г тиква, настъргана
  • 20 фурми без костилка, нарязани или пюрирани
  • 4 яйца
  • 5 с.л. какао
  • 4 с.л. кокосово масло
  • 100г овесени трици или овесени ядки
  • 100г мляно ленено семе
  • 50г кокосово брашно

Начин на приготвяне

  1. Загрей фурната на 180 градуса с вентилатор.
  2. Разбъркай всички продукти до хомогенност и прехвърли сместа в огнеупорна форма по избор (силиконовите са най-удобни).
  3. Изравни и изпечи браунито за 25-30 минути. 
  4. Охлади напълно и освободи от формата. 
  5. Нарежи и поднеси. 

Хареса ли ти?

Сподели с приятели в:

back-arrowfacebook-icongoogle+instagrammailread-latersearchsubmit-arrowtwitteryoutube1