Бургери от леща с магданоз и куркума - видео рецепта

  • Ако си падаш по бургерите, но искаш да намалиш консумацията на месо...
  • Или пък ако има голямо количество сварена леща и се чудиш какво да я правиш...
  • Или пък ако ти се хапва нещо нетрадиционно, което можеш да грабнеш и в движение...
  • Или пък ако се чудиш как да повишиш консумацията на разни зелении като магданоза...

...тази идея много ще ти допадне! 

Можеш да ги наречеш бургери, кюфтенца или шницели. Можеш да ги поднесеш с гарнитура или да ги хапваш просто така. Можеш да им се насладиш топли и студени.

А рецептата - можеш да адаптираш по безброй начини!

Продукти

  • 200г тиквичка (по желание замени с тиква, морков, сладък картоф, тиква, целина или червено цвекло)
  • 200г леща, варена (по желание замени с варена киноа, булгур, боб или елда)
  • магданоз (по желание пропусни или замени с подправки по избор)
  • 100г кашкавал, растителен или животински
  • 2 с.л. тахан по избор (по желание замени с кокосово масло, гхи или обикновено масло)
  • сол на вкус
  • куркума
  • 100г ленено семе (по желание замени с брашно по избор, овесени ядки, овесени трици или пшеничен зародиш)
     

Начин на приготвяне

  1. Загрей фурната на 180 градуса с вентилатор и застели плитка тава с хартия за печене. 
  2. С помощта на чопър, пасатор или кухненски робот блендирай всички продукти. 
  3. Оформи бургери от сместа и ги подреди в тавата.
  4. Изпечи бургерите за 20 минути, отдели внимателно и поднеси с гарнитура по желание. 

Хареса ли ти?

Сподели с приятели в:

back-arrowfacebook-icongoogle+instagrammailread-latersearchsubmit-arrowtwitteryoutube1