Безглутенови палачинки с оризово брашно

Ако ти трябва идея за безглутенови палачинки, които се приготвят лесно и съдържат малко продукти - тези тук вероятно ще ти допаднат. 

Приготвих ги с оризово брашно и оризово мляко, добавих едно яйце и пасирах. Приготвяла съм подобна идея с банан в сместа, което прави палачинките много по-сочни и плътни. 

Сместа можеш да приготвиш и в гофретник и да си приготвиш приятни, хрупкави, безглутенови гофрети. 

Овкусяването е според предпочитанията. Аз добавих мед, авокадо и малини, но спокойно можеш да използваш всякаква друга гарнитура по избор. 

Консумирай ги веднага след приготвянето, защото иначе изсъхват. 

Продукти

За 20 малки палачинки:

  • оризово брашно на око (около 80г)
  • оризово мляко на око (около 100 мл)
  • 1 яйце

Гарнитура по желание

 

Начин на приготвяне

  1. С помощта на чопър, пасатор или кухненски робот блендирай продуктите за палачинките.

  2. В предварително нагорещен на среден огън и леко намазнен тиган сипвай по малко от сместа, така че да оформиш малки палачинки.

  3. Изпечи палачинките за по минута-две от всяка страна.

  4. Охлади върху решетка, гарнирай по желание и поднеси.

Хареса ли ти?

Сподели с приятели в:

back-arrowfacebook-icongoogle+instagrammailread-latersearchsubmit-arrowtwitteryoutube1