Пица с основа от броколи, пшеничен зародиш и тахан

Мисля, че никога няма да ми омръзне да експериментирам с приготвянето на пици с нетрадиционни блатове. 

Любимото ми при тях е, че мога да избера продуктите така, че да включа в менюто си важни макро и микронутриенти.

В основата на тази тук сложих броколи, пшеничен зародиш и тахан. По този начин си набавих достатъчно протеин, а количеството на въглехидратите беше минимално. 

Отгоре гарнирах с любимите си продукти и овкусих с любимите си подправки. 

Както всички импровизации от моята кухня - и тази идея цели да те вдъхнови да я изпълниш в свое уникално изпълнение.

Вместо броколи, в основата можеш да сложих карфиол, моркови, червено цвекло, картоф, целина и за каквото подобно още се сетиш.

Отгоре - също! Ако не ти допадат моите идеи за гарнитура, избери такива, които обичаш ти. 

Продукти

За основата: 

  • 200г броколи
  • 200г пшеничен зародиш
  • 3 с.л. тиквен тахан
  • сол на вкус

За отгоре: 

  • кашкавал
  • домат
  • чушка
  • слънчогледово семе
  • чубрица
  • сол

Начин на приготвяне

  1. Загрей фурната на 180 градуса с вентилатор и застели плитка тава с хартия за печене. 
  2. С помощта на чопър, пасатор или кухненски робот, блендирай продуктите за основата до хомогенност. 
  3. Прехвърли сместа в тавата и с пръсти оформи тънка основа.
  4. Изпечи основата за 15 минути.
  5. Извади основата от фурната, аранжирай продуктите за гарниране, изключи вентилатора и върни във фурната за 10 минути.
  6. Извади пицата, охлади я за 5 минути и внимателно я отдели от хартията с нож или шпатула.

Хареса ли ти?

Сподели с приятели в:

back-arrowfacebook-icongoogle+instagrammailread-latersearchsubmit-arrowtwitteryoutube1