Кюфтенца от киноа с гъби, кашкавал и слънчогледови семки

Наскоро бях сварила доста киноа. Част от нея хапнахме за вечеря под формата на салата в компанията на различни зеленчуци и лимонов дресинг. 

Чудех се какво да правя с останалата и реших да спретна порция кюфтенца. Към сварената киноа добавих разнообразие от продукти, като целта беше да получа смес с лепкава текстура. 

От сместа оформих кюфтенца и ги изпекох на ниска температура с вентилатор, така че излишната вода да се изпари и кюфтенцата да се стегнат. 

Реших да включа гъби, растителен кашкавал и слънчогледови семки, но спокойно можеш да добавиш маслини, грах, нахут, всякакви ядки и любимите си подправки. 

Продукти

  • 300г варена киноа
  • 100г настърган растителен кашкавал (или обикновен) 
  • 3-4 печурки, нарязани на кубчета
  • 50г сурово белено слънчогледово семе
  • сол на вкус
  • подправки по избор
  • домат за декорация

Начин на приготвяне

  1. Загрей фурната на 160 градуса с вентилатор и застели плитка тава с хартия за печене.
  2. Разбъркай продуктите до хомогенност и оформи от тях кюфтенца с желаните размери.
  3. Декорирай по желание и изпечи кюфтенцата за 20-25 минути или докато започнат да се отделят лесно от хартията. 

Хареса ли ти?

Сподели с приятели в:

back-arrowfacebook-icongoogle+instagrammailread-latersearchsubmit-arrowtwitteryoutube1