НЕпържени кокосови филийки с боровинково сладко

Ако някой те попита кои са най-популярните неща, които се поднасят за закуска в българските домове, пържените филийки вероятно ще са сред лидерите в класацията. 

Много хора, които се опитват да променят хранителните си навици, си мислят, че трябва да се откажат от всички неща, които са обичали да ядат, в това число и прословутите пържени филийки. 

Днес ти споделям една лесна идея как можеш да си приготвяш тази закуска в олекотен вариант, така че да можеш да й се насладиш с чиста съвест, дори да с опитваш да се храниш максимално чисто и пълноценно. 

Можеш да приготвиш филийките като закуска асорти, която да гарнираш с различни неща. Просто ги нарежи на малки парченца и след изпичане ги аранжирай под формата на хапки с различни сладки и солени гарнитури по избор. 

Продукти

  • 4 яйца

  • 2 с.л. кокосово масло (по желание замени с гхи)

  • 6 филийки пълнозърнест хляб по избор

  • Гарнитура по желание (мед, конфитюр, пресни плодове, заквасена сметана, рикота, ядки и т.н.)

Начин на приготвяне

  1. Загрей тиган на среден котлон (например: степен 4 от максимум 9) и го намазни леко с кокосово масло.
  2. Разбий яйцата и кокосовото масло до хомогенност (можеш да използваш блендер или чопър). Ако кокосовото масло, което използваш, е втечнено – сместа ще бъде хомогенна, ако маслото е на стайна температура – в сместа вероятно ще останат неразтопени парченца от него. И двата варианта са ОК.
  3. Потопи филийка в горната смес, така че да се покрие плътно и я изпечи за по минута от всяка страна или до получаване на приятна златиста коричка.
  4. Повтори с останалите филийки.
  5. Гарнирай по желание и поднеси.

Хареса ли ти?

Сподели с приятели в:

back-arrowfacebook-icongoogle+instagrammailread-latersearchsubmit-arrowtwitteryoutube1