Пълнени гондоли от тиквички с извара и кашкавал

Обичам да експериментирам с любими на много хора ястия - рядко, но го правя. Днешната идея е за нещо, което е силно популярно през летните месеци - пълнени тиквички с разни неща. 

Тиквичките можеш да напълниш с какво ли не - с яйца и сирене, с яйца и извара, с кайма, с хумус, с кълцани зеленчуци и още с какво ли не. 

Гондолите, както са още познати пълнените тиквички, са леки, ефектни, приготвят се бързо и са чудесни за летния сезон. 

Продукти

  • 1 голяма тиквичка, разполовена и издълбана (сърцевината – запазена)

 

За плънката:

  • Сърцевината на тиквичката
  • 2 яйца
  • 200г извара (по желание замени със заквасена сметана, скир, натрошено сиренепо избор, рикота или тофу)
  • 50г кашкавал (растителен или животински), настърган
  • 1 чушка, нарязана на кубчета
  • 4-5 с.л. нахут от буркан

 

Екстра добавки по желание:

  • Шепа маслини без костилка, нарязани на шайби
  • 1-2 шепи сурово белено слънчогледово семе (или други сурови ядки по избор)
  • Спанак за декорация
  • Сол на вкус
  • Зехтин за поръсване

Начин на приготвяне

  1. Загрей фурната на 180 градуса и застели плитка тава с хартия за печене.
  2. Постави двете издълбани половинки от тиквичката в тавата и ги сложи да се пекат докато приготвяш плънката.
  3. Разбъркай всички продукти за плънката до хомогенност.
  4. Извади тиквените половинки от фурната, напълни ги с плънката и ги върни да се пекат.
  5. Изпечи тиквичките за 20тина минути или до омекване на тиквичката.

 

Полезно:

За по-бързо омекване на тиквичките – постави ги в плик за печене и ги изпечи в него. За лесно издълбаване на тиквичката – използвай супена лъжица.

Хареса ли ти?

Сподели с приятели в:

back-arrowfacebook-icongoogle+instagrammailread-latersearchsubmit-arrowtwitteryoutube1