Нежен крем с авокадо, ягоди и рикота

3 основни продукта. 3 минути време за приготвяне. 3 лв. обща стойност. Тройките станаха много, но десертът си е пълна шестица.

Обожавам лесни и бързи сладки неща, които мога да си приготвя в онези моменти, в които ме натисне бесен глад за сладко. Не са твърде чести, но като дойдат - става страшно. Това тук е чудесно спасение. Ако не консумираш млечни - потърси в търговската мрежа подквасени ядкови млека, вършат чудесна работа. Консервите кокос също са супер за целта. 

Продукти

  • 150г рикота (по желание замени с копринено тофу, извара, скир, заквасена сметана, маскарпоне или подквасено ядково мляко)
  • ½ добре узряло авокадо
  • 50мл подсладител по желание (например: нектар от агаве, кленов сироп, нектар от фурми, сушени плодове и т.н.)
  • Шепа сезонни плодове за декорация

Начин на приготвяне

  1. С помощта на чопър, пасатор или кухненски робот блендирай всички продукти за кремчето до постигане на желаната хомогенност.
  2. Декорирай и поднеси.

 

Полезно:

Ако харесваш кокосовата нотка, към продуктите добави кокосово масло, кокосов крем или кокосови стърготини. Ако пък си отявлен фен на бананите – добави и един от тях. Можеш да блендираш и шепа сезонни плодове за постигане на приятен цвят. Ако пък искаш осезаема ядкова нотка – добави 2-3 с.л. тахан по избор или сурови ядки към продуктите.

За порция обезоръжаващо вкусен сладолед, спокойно можеш да замразиш приготвеното кремче. За да предотвратиш кристализиране, увеличи някой от „мазните“ продукти (авокадо, кокосово масло, тахан). А за още по-внушителен ефект, разпредели сместа във формички за лед, замрази и поднеси като симпатични сладоледени бонбони.

Хареса ли ти?

Сподели с приятели в:

back-arrowfacebook-icongoogle+instagrammailread-latersearchsubmit-arrowtwitteryoutube1